Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Παραπλανούν τον κυρίαρχο λαό: Ετοιμάζονται για συμφωνία που αφορά και στην Αιγιαλίτιδα Ζώνη εκτός της ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδας

Πόσο πιο ξεκάθαρος πρέπει να γίνει κάποιος; 

Με την Τουρκία "έχουμε μια μεγάλη διαφορά, που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο" δήλωσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στις 07/05/2023. 

Με άλλα λόγια εκτός της οριοθέτησης ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδας, βάζουν στο τραπέζι και τις υπόλοιπες "θαλάσσιες ζώνες" που περιέχουν και την Αιγιαλίτιδα Ζώνη, στην οποία τα κράτη ασκούν πλήρη κυριαρχία. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 27/04/2023, ο Ν. Δένδιας είπε ότι: "Η UNCLOS -γιατί θέλω να είμαι πάντα ακριβής-, δεν μας δίνει 12 μίλια, μας δίνει μέχρι 12 μίλια. Αυτή είναι η διατύπωση της UNCLOS". Υπονόησε δηλαδή ότι δεν υπάρχει πρόθεση άσκησης του δικαιώματος ενιαίας/πλήρους επέκτασης στα 12νμ. 

Η μη επέκταση στα 12νμ, ή αλλιώς, το κουτσούρεμα/παζάρεμά τους, συνιστά εκχώρηση κυριαρχίας... 

Ενώ το να δηλώνει κανείς ότι "με την Τουρκία έχουμε μια μεγάλη διαφορά" και εν συνεχεία να προσθέτει: "την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας", αποτελεί παραπλάνηση του αισχίστου είδους.

Και για να προλάβουμε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα της υπενθυμίσουμε ότι κάποτε αναρωτιόταν εάν η θάλασσα έχει σύνορα...

Σε προηγούμενο σχόλιο (28/04/2023) αναφέρθηκε ότι η κυοφορούμενη αμερικανογερμανική μεσολάβηση στα ελληνοτουρκικά είναι εν γνώσει των κυριότερων πολιτικών δυνάμεων της χώρας, οι οποίες εδώ και καιρό προλειαίνουν το έδαφος (1234 και 5) για τις «Πρέσπες του Αιγαίου - Ανατολικής Μεσογείου» πακέτο, κάτι που ετοιμάζεται εδώ και δεκαετίες (1 και 2). 



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×