Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Και ο Τσίπρας στο «κόλπο»... Στρώνει το έδαφος για τις «Πρέσπες του Αιγαίου - Αν. Μεσογείου»

[...] Όπως αναφέρει η εφημερίδα «δημοκρατία», δημιουργεί δυσάρεστες σκέψεις η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τη συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο στο Βερολίνο. Για τα ελληνοτουρκικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε τα ακόλουθα: «Είχα την ευκαιρία να του παρουσιάσω τις θέσεις μας για την εξωτερική πολιτική. Την ανάγκη να ξαναγίνει η Ελλάδα πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Και, βεβαίως, να προχωρήσουμε σε μια νέα ευρωτουρκική ατζέντα, η οποία θα περιλαμβάνει και την ελληνοτουρκική θετική ατζέντα, με σαφείς όμως “κόκκινες” γραμμές και την προοπτική της επίλυσης ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΑΣ στη Χάγη».

Η ακροτελεύτια φράση του κ. Τσίπρα αποτελεί μείζονα εθνική υποχώρηση. Η επίσημη, αλλά και αληθής θέση της Ελλάδας είναι ότι η μόνη διαφορά που έχουμε με την Τουρκία είναι ο ορισμός της υφαλοκρηπίδας. Για τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται κάποια προσφυγή, διότι είναι δικά μας. Η Ελλάδα δεν έχει κάποιον λόγο να προσφύγει στη Χάγη για τα νησιά της, για τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά της, για τον τρόπο που ασκεί την εθνική κυριαρχία της.

Η προσφυγή στη Χάγη για τις διεκδικήσεις της Τουρκίας επί των ελληνικών θαλασσών, εδαφών και δικαιωμάτων που απορρέουν από τις διμερείς και διεθνείς συμφωνίες τις οποίες έχει υπογράψει η χώρα μας είναι σημάδι ότι αποδεχόμαστε ως… θεμιτές τις παράλογες αξιώσεις της γείτονος. Επιπλέον, αυτό το Διεθνές Δικαστήριο δεν είναι και τόσο… νομικό, αλλά πολιτικό. Δηλαδή, δεν είναι απίθανο να αποφανθεί ότι η Τουρκία δικαιούται μερικά από τα εθνικά μας «ασημικά».

Σε αυτό το ατόπημα Τσίπρα ουδείς απάντησε. Στα εθνικά ζητήματα, που αποφεύγουν να θίξουν κατά την προεκλογική περίοδο τα μεγάλα κόμματα, υπάρχει μια παράξενη, βουβή συναίνεση, που δημιουργεί την υποψία ότι προετοιμάζεται το έδαφος για συμφωνία τύπου Πρεσπών για το Αιγαίο.

Είναι υποχρέωση των κομμάτων να τοποθετηθούν ανοιχτά και δίχως μισόλογα γι’ αυτό το θέμα και τα ΜΜΕ οφείλουν να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση: να μην παύσουν ούτε ημέρα να ρωτούν τους υποψηφίους για την άποψή τους πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

[iEpikaira: Γιατί ο Αλ. Τσίπρας έτρεξε προεκλογικά να δώσει τα διαπιστευτήριά του στη Γερμανία; Μα φυσικά γιατί γνωρίζει την μυστική συμφωνία υπό γερμανική επιδιαιτησία στο Βερολίνο μεταξύ Καλίν-Σουρανή ΕΔΩ! Και επειδή επικροτεί την αμερικανογερμανική μεσολάβηση στα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό ΕΔΩ και ΕΔΩ! Μετεκλογικά έρχονται οι «Πρέσπες του Αιγαίου - Αν. Μεσογείου» με διακομματική συναίνεση!]

Πηγή: newsbreak.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×