Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Γιατί Μητσοτάκης - Κασουλίδης επιμένουν σε μοντέλο ισραηλολιβανικής οριοθέτησης ΑΟΖ;

iEpikaira.- [δημοσιεύτηκε 21:24-10/11/22, ανανεώθηκε 10:53-11/11/22] Πόσο τυχαίο είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης και ο ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας Ι. Κασουλίδης αντί να επεξεργάζονται τα διαδικαστικά της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας-ΚΔ, ζητούν δημοσίως μοντέλο ισραηλολιβανικής οριοθέτησης με την Τουρκία ΕΔΩ και ΕΔΩ

Στην περίπτωση της ΚΔ μάλιστα (σσ. Αν. Μεσόγειο) εάν η οριοθέτηση με την Ελλάδα δεν προηγηθεί της οριοθέτησης με την Τουρκία, τότε είναι ασφαλές να πούμε ότι ο Ελληνισμός (Ελλάς-ΚΔ) αποχαιρετά το κοινό θαλάσσιο σύνορο ΕΔΩ... 

Όλα αυτά μας βάζουν σε σκέψεις και αναρωτιόμαστε μήπως τελικά αυτός είναι ο απώτερος στόχος; Μήπως η κυβέρνηση της ΚΔ παρασκηνιακά πιέζεται (δείτε και ΕΔΩ) λίγους μήνες πριν τις εκλογές για τη σύναψη συμφωνίας όπως ακριβώς έγινε και με τον Λίβανο λίγο πριν την αποχώρηση του προέδρου Αουν.

Ειρήσθω εν παρόδω, η ισραηλολιβανική συμφωνία επετεύχθη (δείτε και ΕΔΩ) με τη μεσολάβηση του Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου του Στέητ Ντιπάρτμεντ, Άμος Χόκσταϊν.

Τουρκικές διεκδικήσεις. Πηγή: kathimerini.gr

Στο ίδιο έργο θεατές... 
Όσον αφορά στην παραπάνω φωτογραφία, είναι από συνάντηση του 2016 ΕΔΩ, παρουσία του Τζο Μπάιντεν (τότε αντιπροέδρου), του Α. Χόκσταϊν, της Β. Νιούλαντ, του Χριστοδουλίδη και του Ι. Κασουλίδη, οπόταν υπήρξαν πιέσεις για την επίλυση του Κυπριακού με σκοπό την προώθηση των σχεδιασμών του γνωστού χάρτη Μπάιντεν.

Ο ίδιος ο Χόκσταϊν έχει δηλώσει (09/06/2016) ότι, "προϋπόθεση για να μπορέσει να φτάσει το ισραηλινό αέριο στην Τουρκία εξαρτάται από την επίλυση του Κυπριακού, γιατί δεν μπορεί να περάσει από την ΑΟΖ της Κύπρου". Ενώ στο Bloomberg τον Αύγουστο του 2016  εξήγησε "εάν καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για το μελλοντικό καθεστώς του νησιού [σσ. Κύπρος], ξεκλειδώνουμε όχι μόνο Ισραήλ-Τουρκία, ξεκλειδώνουμε τη μελλοντική παραγωγή και τους προορισμούς της Κύπρου". 
Αντιπαραβολή του χάρτη Μπάιντεν με τις παράνομες τουρκικές Navtex ερευνών του Oruc Reis και την Ελληνοαιγυπτιακή τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ (A,B,C,D,E). Πλησίον του σημείου Α' ο 28ος Μεσημβρινός. Πηγή: slpress.gr

Συμπεράσματα: 
1ο. Ο χάρτης Μπάιντεν είναι προϊόν σχεδιασμού του Στέητ Ντιπάρτμεντ. Δεν είναι ούτε διαρροή, ούτε αμφισβητήσιμος. Επομένως πρέπει να του δοθεί η δέουσα σημασία πριν να είναι πολύ αργά. 
2ο. Ο χάρτης δεν προβλέπει κοινό θαλάσσιο σύνορο Ελλάδας-ΚΔ, και επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα για τους εμπνευστές του εάν η ΚΔ συνάψει συμφωνία οριοθέτησης πρώτα με την Τουρκία, όπως προτείνει ο Ι. Κασουλίδης.
3ο. Υπό το πρίσμα των παραπάνω γίνεται αντιληπτό γιατί κατά καιρούς υπάρχουν πιέσεις για άρον-άρον λύσεις στο Κυπριακό οι οποίες δεν διασφαλίζουν τα συμφέροντα του Ελληνισμού εν συνόλω.
4ο. Εάν στο επόμενο διάστημα προκύψει νέα επίσκεψη Χόκσταϊν σε Ελλάδα, ΚΔ ή Τουρκία, μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε. 

Περισσότερα για τον χάρτη Μπάιντεν ΕΔΩ και ΕΔΩ και πιο αναλυτικά ΕΔΩ!



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×