Μανώλης Κοττάκης
ΚΑΤΑ την πρόσφατη συνέντευξη που παρεχώρησε στο ΡΙΚ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, οι δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών σταθμών της Μεγαλονήσου του διαμαρτυρήθηκαν, ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ως σύστημα να μην θίγει το Κυπριακό στις δημόσιες δηλώσεις του στο εσωτερικό και στις διεθνείς συναντήσεις του στο εξωτερικό. Δεν το συσχετίζει ποτέ με την ρωσσική εισβολή στην Ουκρανία, την οποία καταδικάσαμε μεταξύ άλλων γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Γιατί εμείς έχουμε Κύπρο! Για να μην διαρρήξει επισήμως το «εθνικό μέτωπο» ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, την φιλοτιμίαν ανάγκην εποίησε και στήριξε τον Έλληνα Πρωθυπουργό λέγοντας αυτό που του εζήτησε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να δηλώνει δημοσίως, κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Κύπρο, όπου απαίτησε να πειστεί ο αδερφός μας κυπριακός λαός, ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων διευκολύνει και την λύση του Κυπριακού. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει μετά ταύτα ο κ. Χριστοδουλίδης όταν τα δύο κράτη έφτασαν επανειλημμένα τα δύο τελευταία χρόνια στο χείλος της ρήξης;
Οι τελευταίες δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας της Κυβερνήσεως του κυρίου Μητσοτάκη, Χρήστου Στυλιανίδη, ότι «η μισή Κύπρος είναι τουρκική», οδήγησαν την διπλωματική υπηρεσία του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών στο πρωτοφανές: Να εισηγηθεί στον Πρόεδρο να απευθύνει για πρώτη φορά στα χρονικά η Κυπριακή Δημοκρατία διάβημα διαμαρτυρίας προς την ελληνική Κυβέρνηση! Να μεταβεί ο νέος Κύπριος πρέσβυς στο Υπουργείο Εξωτερικών και να το επιδώσει στον Ελλαδίτη υπουργό Εξωτερικών! Πρόταση που απερρίφθη όμως από την Λευκωσία, γιατί η τυχόν υλοποίησή της και η διάρρηξη των σχέσεων θα ήταν μία άκοπη ιστορική νίκη της τουρκικής διπλωματίας. Σήμερα, υπό το φως των νεωτέρων εξελίξεων, που τίθενται υπ’ όψιν μας, και αποκαλύπτουμε, εξηγούνται όλα! Εξηγείται γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θέλει να διαταράξει δημοσίως τις σχέσεις της με αυτή την ελληνική Κυβέρνηση, η οποία έχει αλλάξει ένα εθνικό δόγμα δεκαετιών με βάση το οποίο «το Κυπριακό ήταν προϋπόθεση για την επίλυση των ελληνοτουρκικών σχέσεων» και το έχει αντικαταστήσει με το δόγμα «η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι η προϋπόθεση για την επίλυση του κυπριακού.» Η τουρκική εισβολή έρχεται δεύτερη! Σήμερα είναι το «κείται μακράν», όχι τότε.
Όπως αποκαλύπτουμε, προσφάτως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος ο Β΄ έλαβε την αυτονόητη πρωτοβουλία να αποστείλει στην ελληνική Κυβέρνηση, στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Υπουργείο Εξωτερικών (και στην Ελλαδική Εκκλησία), την πρότασή του να διοργανωθεί φέτος με την συμπλήρωση 50 ολόκληρων ετών από την μαύρη επέτειο του «Αττίλα» σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να υπογραμμιστεί η σημασία των γεγονότων αυτών και να αναδειχθεί ότι η Κύπρος αποτελεί το στρατηγικό βάθος του Ελληνισμού.
Οι επανειλημμένες αναφορές του Πρωθυπουργού στην ρωσσική εισβολή στην Ουκρανία και η συστηματική παράλειψη συσχετίσεώς τους με το Κυπριακό πρόβλημα έχουν προκαλέσει τεράστια εντύπωση στην Λευκωσία και βεβαίως στην Κυπριακή Εκκλησία, η οποία έλαβε αυτή την αυτονόητη πρωτοβουλία.
Ο κύριος Πρωθυπουργός ομιλεί καθημερινά για το χαμένο ουκρανικό έδαφος από τον Ρώσσο εισβολέα, αλλά δεν λέει λέξη ποτέ για το χαμένο ελλαδικό έδαφος από τον Τούρκο εισβολέα!
Η κυβέρνηση του Κωσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος έβγαλε την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ λόγω της τουρκικής εισβολής, του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος είχε το Κυπριακό πρώτο θέμα στην ατζέντα του με τον ενιαίο αμυντικό χώρο, του Κώστα Καραμανλή, χάρη στην βοήθεια του οποίου απερρίφθη το σχέδιο Αννάν και μπορεί σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία να εξορύσσει τον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο της [iEpikaira: Η αλήθεια είναι ότι η Κύπρος μέχρις στιγμής δεν έχει εξορύξει ούτε ένα κυβικό φυσικού αερίου... αλλά υπάρχει η προοπτική.], και του Αντώνη Σαμαρά, προφανώς και δεν θα χρειάζονταν επιστολή υπομνήσεως είτε από την κυπριακή κυβέρνηση είτε από την κυπριακή εκκλησία, προκειμένου να πράξουν το ιστορικό χρέος τους απέναντι στην αδερφή Κύπρο για τα δεινά που υπέστη από τον Τούρκο εισβολέα.
Η τρέχουσα κυβέρνηση των Αθηνών όμως αποφάσισε να υπενθυμίσει την επέτειο της εισβολής του Αττίλα με τρόπο εντελώς …πρωτότυπο και …διαφορετικό. Ισλαμικό. Με φέσι. Αποφάσισε να κάνει το χατήρι του Προέδρου Ερντογάν, ο οποίος θεωρεί την Θεσσαλονίκη ως «τα σύνορα της καρδιάς του» και ανοίγει μετά από έναν αιώνα, στις 10 Απριλίου το Γενί Τζαμί, προκειμένου να προσευχηθούν εκεί οι μουσουλμάνοι της Θεσσαλονίκης για την λύση της νηστείας του Ραμαζανιού! Οι μουσουλμάνοι, που δεν υπάρχουν στην Θεσσαλονίκη. Έναν μήνα πριν από το ελληνικό Πάσχα! Η εναλλακτική ιδέα για το Αλατζά Ιμαρέτ απερρίφθη, γιατί είναι ερειπωμένο.
Απεφάσισε, επίσης, να ανοίξει το τέμενος «Σουλειμανίγια» στην Ρόδο για να κάνει εμμέσως το χατίρι του Ερντογάν, ο οποίος ζητά να αναγνωριστεί τουρκική μειονότητα και στα Δωδεκάνησα!
Γενικώτερα οι επισκέψεις Τούρκων τουριστών με επταήμερη βίζα για τις οποίες πανηγυρίζουν οι τοπικές κοινωνίες στο Αιγαίο, εγείρουν ήδη ζήτημα επαναλειτουργίας όλων των οθωμανικών τεμενών στα Δωδεκάνησα και όπου αλλού υπάρχουν για την άσκηση των λατρευτικών καθηκόντων τους! Η οργάνωση τουρκικών εκδρομών για Ραμαζάνι στα Δωδεκάνησα είναι σκηνές από το μέλλον. Η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας έγιναν τζαμιά, κι εμείς επαναλειτουργούμε με ιμάμη και μουεζίνη τα παλαιά οθωμανικά τζαμιά στην Ελλάδα ως «ευχαριστώ» στην προσβολή της θρησκείας μας!
Η πρωτοβουλία για το Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης ελήφθη από το Υπουργείο Εξωτερικών με την λογική του «κάτι να δώσουμε». Φράση που επαναλαμβάνεται επανειλημμένως στα παρασκήνια από κυβερνητικά χείλη κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους Τούρκους, οι οποίες έχουν ως φιλοδοξία την κατάληξη της υπογραφής συνυποσχετικού αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, το αργότερο. «Κάτι να δώσουμε!» Το ποιος θα είναι ο φορέας που θα διοργανώσει την τελετή στην Θεσσαλονίκη, αν είναι ένας σύλλογος Τούρκων που είχε πρωτοστατήσει στο άνοιγμά του επί δημαρχίας Μπουτάρη, ή κάποιος κρατικός φορέας (για να σωθούν τα προσχήματα), μας είναι αδιάφορο μπροστά στο προηγούμενο που δημιουργείται. Όπως και το ότι η όλη τελετή θα κρατήσει τέσσερεις ώρες. Η ζημιά που θα γίνει, θα είναι μόνιμη.
Το αυτό ισχύει και για την Ρόδο. Όπως φαίνεται, η Κυβέρνηση θέλει να «τιμήσει» την μαύρη επέτειο του Αττίλα επιστρέφοντας τις μνήμες της οθωμανικής αυτοκρατορίας και στην πατρίδα μας. Η δουλοπρέπεια δεν έχει όρια. Για ντροπή δε μιλάμε. Αυτή δεν υπάρχει. Όταν τεμαχίζεις την ιστορία και διαιρείς την Ελλάδα από την Κύπρο, ντροπή δεν υπάρχει. Όταν έναν μήνα πριν από το ελληνικό Πάσχα, θα ακουστεί φωνή μουεζίνη σε οθωμανικό τζαμί –μετά από έναν αιώνα– στην Θεσσαλονίκη, ντροπή δεν υπάρχει. Θα σας πάρει στο κυνήγι ο Άγιος Δημήτριος.
[iEpikaira: Το όραμα «Μητσοτάκη» για τα ελληνοτουρκικά ΕΔΩ βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που αποκαλύψαμε ΕΔΩ! Και κάτι ακόμη που δεν το αναφέρει το ρεπορτάζ της Εστίας. Η χορωδία του πατριωτικού Σωματίου "Αδούλωτη Κερύνεια" έχει αποκλειστεί από την επετειακή εκδήλωση της 25ης Μαρτίου που θα γίνει στη Λευκωσία με ομιλητή τον Ν. Δένδια... Περισσότερα ΕΔΩ!]
Πηγή: estianews.gr