Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ: Ο Τούρκος πρώην πρέσβης στην Αθήνα Burak Özügergin επιβεβαιώνει τον χρονικό ορίζοντα για ελληνοτουρκική κρίση

iEpikaira.- Το iEpikaira από τον περασμένο Ιούνιο προειδοποιεί γι' αυτό που έρχεται εν όψει των τουρκικών προεδρικών εκλογών τον Ιούνιο του 2023. 

Πλέον αποτελεί γενική διαπίστωση έγκριτων αναλυτών ότι η Τουρκία ήδη διεξάγει προπαρασκευαστικές πολεμικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας (123456 και 7). Εκείνο όμως που δεν είναι σαφές είναι το «πού», το «πώς» και το «πότε» θα κάνουν το επόμενο βήμα... Η δική μας εκτίμηση τοποθετεί το τουρκικό απονενοημένο την άνοιξη του 2023 για τους λόγους που εξηγήσαμε ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ!

Ο ίδιος ο Τούρκος πρώην πρέσβης στην Αθήνα Burak Özügergin δήλωσε με νόημα στo Politico (30/10/22):
«Οι εκλογές είναι γνωστές για τη δημιουργία υπερβολικά θερμών συζητήσεων και νέων διαφορών» και συμπλήρωσε, «του χρόνου, με τις εκλογές στην περιοχή, μπορεί να έχουμε μια "τέλεια καταιγίδα", όπως λένε. Αλλά θα είναι κάθε άλλο παρά τέλεια αν η ένταση ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Πρέπει πραγματικά να είμαστε σε επαγρύπνηση, διότι τα πράγματα μπορούν να ξεφύγουν πολύ γρήγορα από τον έλεγχο»!



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×