Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Δεν είναι περίεργο ότι το τόξο Ρόδος-Κάρπαθος-Κάσος-Κρήτη έχει παραλάβει ελάχιστους λαθρομετανάστες; Μήπως υπάρχει κάποιος λόγος γι' αυτό;

Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στις 1 Απρ. 2019. Επειδή γίνεται πολύς λόγος για πιθανές μεθοδεύσεις για την συνδιαχείριση του Αιγαίου, το αναδημοσιεύουμε...

iEpikaira.- Έχετε αναρωτηθεί γιατί το τόξο Ρόδος-Κάρπαθος-Κάσος-Κρήτη έχει παραλάβει ελάχιστους λαθρομετανάστες σε σχέση με άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που κυριολεκτικά βουλιάζουν; Μήπως γιατί οι λαθρομετανάστες πηγαίνουν εκεί όπου υπάρχει σχέδιο να παραμείνουν μόνιμα; Μήπως γιατί, ειδικά για αυτό το τόξο, υπάρχει "άλλο σχέδιο", και ποιό θα μπορούσε να είναι αυτό; Ένα ιδιότυπο μοντέλο συνδιοίκησης μήπως; Οι συνομοσπονδίες είναι οι "χαλαρές μορφές συνεργασίας", όπου τα εμπλεκόμενα κράτη-μέλη μπορούν να διατηρήσουν υποτίθεται την "κυριαρχία" τους. Ή μήπως τα πλάνα τους περιέχουν πιο "δραστικές" λύσεις...(;) Υπενθυμίζουμε ότι συγκεκριμένα για αυτά τα ελληνικά νησιά, η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι διαθέτουν χωρικά ύδατα μόνο έξι μιλίων, και καθόλου υφαλοκρηπίδα!!

Το παρόν άρθρο μπορεί  να θεωρηθεί και ως συνέχεια από ΕΔΩ!

Εντωμεταξύ ο πρώην υπουργός ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, Γιάννης Τσιρώνης δηλώνει ότι «το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, ανήκει στην ανατολική Μεσόγειο».

Ενώ ο Κοτζιάς λέει ότι: «Δεν πρέπει να είμαστε μονοχοφάηδες αλλά να έχει και η Τουρκία έσοδα από τον ενεργειακό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου».

Ο Τσίπρας δήλωσε στην Άγκυρα μετά την συνάντησή του με τον Ερντογάν, ότι «η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα συνεργασίας». Εκτός αυτού, η δίωρη κατ' ιδίαν απομόνωση Ερντογάν-Τσίπρα, βάζει από μόνη της σε πολλούς διάφορες σκέψεις..!

Ο ΥΠΕΞ Κατρούγκαλος στη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, είπε «η Ελλάδα βλέπει θετικά τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση της Μεσογείου».
Δηλαδή αντί να ανταπαντώνται, οι πολεμικές δηλώσεις με τα δήθεν "τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο" και την Ανατολική Μεσόγειο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπαναχωρεί από την πάγια εθνική γραμμή, δίνοντας το πάτημα για περαιτέρω διεκδικήσεις, και ανοίγοντας ακόμη περισσότερο την όρεξη για τα ενεργειακά στην Τουρκία! Εν αντιθέσει με τους Τούρκους πολιτικούς, ακόμη και της αντιπολίτευσης (!) οι οποίοι στηρίζουν ξεκάθαρα τους εθνικούς τους στόχους και επιδιώξεις!

Από την άλλη, έχουμε τον ΥΠΑΜ Αποστολάκη να προετοιμάζει το έδαφος: «Το δύσκολο δεν είναι να κάνεις ένα πόλεμο, αλλά να μην κάνεις πόλεμο». Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι πριν ένα χρόνο περίπου, είχαν τρίωρη κατ’ ιδίαν συνάντηση ο Αμερικανός πρέσβης Πάιατ µε τον τότε αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Αποστολάκη, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μια παράτυπη συνάντηση (!) καθώς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, πρέσβης συμμαχικής χώρας να παρακάμπτει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και να συζητά µε τον αρχηγό του ελληνικού στρατεύματος ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ!!

Ταυτόχρονα ο Πρέσβης Πάϊατ (στον οποίο αναφερθήκαμε παλαιότερα) τότε διευκρίνισε ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να παρέμβει η Αμερική προληπτικά για την αποφυγή πιθανού επεισοδίου στο Αιγαίο. Με άλλα λόγια, θα παίξει τον ρόλο του απλού παρατηρητή (!), πράγμα ανήκουστο για χώρα του ΝΑΤΟ, αφού είναι συμμαχική υποχρέωση μεταξύ των κρατών μελών να παρέμβουν σε πιθανή σύρραξη. Εκτός του ότι εχθρική ενέργεια ενός συμμάχου εναντίον κάποιου άλλου, συνιστά αυτόματα και την αποβολή του επιτιθέμενου από την συμμαχία.   
Ο δε αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Αμερικής Τζον Σάλιβαν, μίλησε για επικίνδυνη κλιμάκωση, δημιουργώντας την εντύπωση ότι ίσως «χρειαστεί» ένα θερμό επεισόδιο για την επίλυση των διαφορών Ελλάδας - Τουρκίας.
Και για να θέσουμε ένα ακόμη ερώτημα εδώ. Νομίζετε ότι είναι τυχαίο στην παρούσα συγκυρία οι Υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών να είναι πρώην Αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων; Αν κάποιος ήθελε να πυροδοτήσει μια ελεγχόμενη ένταση μεταξύ δύο χωρών, ποιούς θα επέλεγε για ενορχηστρωτές;

ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΕΚΑΣΤΑ!

...έτσι για να καταλάβουμε επιτέλους ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία! Και σαν επιπλέον επιβεβαίωση, σας ρωτάμε, "Τί θυμάστε από την επίσκεψη Τσίπρα το 2013 στην Αμερική πρίν γίνει Πρωθυπουργός!;" Διαβάστε ΕΔΩ και βγάλτε συμπεράσματα! Οι χειρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλονται ούτε στην ανικανότητα, ούτε στην ημιμάθειά τους, την οποία φυσικά δεν αρνούμαστε. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ τους και οι ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ τους, που καθημερινά επιβεβαιώνονται με τις πράξεις τους!

Περάστε και από ΕΔΩ καθώς και ΕΔΩ για την ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ!

iEpikaira


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×