Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ: Γιατί ο Αμερικανός Πρέσβης Πάιατ έχει μπαράζ επαφών και επιμένει να μιλά για Ελληνοτουρκική σύρραξη;!

Πολλοί είναι θορυβημένοι (και όχι αναίτια!) με την ιδιαίτερα αυξημένη κινητικότητα και προβολή, ειδικά τους τελευταίους μήνες, του πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουκρανία κατά την βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης Γιανούκοβιτς και νυν Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρυ Πάιατ. 

Γιατί άραγε ο Πρέσβης πασχίζει να χτίσει την 'καλή έξωθεν μαρτυρία' με δηλώσεις επί δηλώσεων υπέρ της μακροχρόνιας Ελληνοαμερικανικής ‘φιλίας’ και της σημασίας της Ελλάδας για την Αμερική (όπως 'Οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο' και 'Συστήνω στους αμερικανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα…'), δηλώσεις που είχαμε πάρα πολλά χρόνια να ακούσουμε από Αμερικάνο Πρέσβη; Πόσο μάλλον από ένα γεράκι της Αμερικανικής διπλωματίας που αναλαμβάνει ειδικές αποστολές (!) Η πρόσφατη επίσκεψη του Πρέσβη στο Άγιο Όρος είναι και αυτή χαρακτηριστική της δράσης που έχει αναλάβει και δεν έγινε ‘εθιμοτυπικά’ (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) όπως θεωρήθηκε από κάποιους.
Ας σημειωθεί ότι ο Πάιατ έχει αποδείξει τις ικανότητές του ως μαιτρ στην διαχείριση επιχειρήσεων 'πλαστής σημαίας' και εντυπώσεων, όπως για παράδειγμα την 'επιτυχία' του στην Πλατεία Μεϊντάν του Κιέβου, για αυτό τα λόγια του οφείλουν να διυλίζονται και να μην εισπράττονται καλή τη πίστη (διαβάστε και ΕΔΩ). Ο λόγος αυτής της συντονισμένης υπερπροβολής είναι ότι προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη! Επειδή χρόνια τώρα στην Ελλάδα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρη προτίμηση των Ελλήνων υπέρ του Προέδρου Πούτιν και ταυτόχρονα υπάρχει είναι αυξημένο αντιαμερικανικό αίσθημα, αυτό προσπαθεί να αλλάξει ο Πρέσβης. Είναι μια επικοινωνιακή φιέστα με πολλές επαφές, χειραψίες και φωτογραφίες στα ΜΜΕ και social media με ανθρώπους που η κοινή γνώμη έχει σε εκτίμηση.

Σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι ταυτόχρονα ο Πρέσβης (που ασφαλώς γνωρίζει πολύ περισσότερα απ’ ότι εμείς!) όποτε βρει ευκαιρία, κρούει τον κώδωνα του Τουρκικού κινδύνου! Έχει δηλώσει ανοικτά και επανειλημμένως τους φόβους του για πιθανό θερμό επεισόδιο σε κατοικημένο (sic) νησί ή νησιά όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο ΕΔΩ
Οι Αμερικάνοι ξέρουν ότι ο Ερντογάν έχει ξεφύγει από την σφαίρα επιρροής τους και βρίσκεται (φαινομενικά και προς στιγμήν) πιο κοντά στον Πούτιν. Αυτό δεν είναι διατεθειμένοι να το διακινδυνεύσουν και με εμάς... Η αλήθεια βέβαια κρύβεται στα πρόσφατα λόγια του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ που είπε ότι σε πιθανή Ελληνοτουρκική σύρραξη το ΝΑΤΟ νίπτει τα χείρας του, και άρα έμμεσα ‘κλείνει το μάτι’ στην Τουρκία. Χρόνια τώρα η εξωτερική και αμυντική μας πολιτική έναντι της Τουρκίας έχει στηθεί στην υποστήριξη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, μια τραγική επιλογή που τώρα πληρώνουμε. Η Αμερική δηλαδή χρησιμοποιεί στην Ελλάδα την γνωστή τακτική του καρότου και του μαστίγιου, αφού προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης με τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Πρέσβη και ταυτόχρονα επιτρέπει στην Τουρκία να εφαρμόσει τα νεοοθωμανικά επεκτατικά της σχέδια για διχοτόμηση του Αιγαίου και συνδιαχείριση των ενεργειακών πόρων πράγμα που ευνοεί την Αμερική η οποία θέλει την Ελλάδα δέσμια και όχι αυτόνομη ενεργειακά και στρατιωτικά!  

Επανερχόμενοι στην στάση του Πάιατ, υπάρχει και ένας ακόμη πιο σημαντικός λόγος που επιδιώκει να γίνει γνωστός και αγαπητός από τους Έλληνες. Ο λόγος είναι ότι όταν το πετύχει, η γνώμη του θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα για την κοινή γνώμη. Οπότε όταν θα ξεσπάσει η προσχεδιασμένη και απροκάλυπτη επίθεση των Τούρκων (στην οποία η συνένοχη ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε οι ένοπλες δυνάμεις να μην μπορούν να αντιδράσουν δυναμικά) με την κατάληψη ή τον ναυτικό αποκλεισμό ελληνικών νησιών, τότε θα βγουν ο 'αγαπητός' πλέον Πρέσβης και οι πολιτικοί νενέκοι (κυβερνητικοί και μη!) οι οποίοι από κοινού θα υποστηρίξουν ότι "Αφού έγινε... ας μην το δώσουμε έκταση γιατί δεν μας συμφέρει!". Ασφαλώς τα πληρωμένα κανάλια και τα γνωστά τρολ των social media θα μας βομβαρδίσουν με τους φόβους μιας γενικευμένης σύρραξης και της ανάγκης συμβιβασμού, οπότε ο ήδη αποκοιμισμένος λαός θα το αποδεχτεί όπως έμαθε να το κάνει με τόσα άλλα θέματα τα τελευταία χρόνια! 

Αυτό είναι το σενάριο, αλλά υπάρχει μια μικρή και ταυτόχρονα τεράστιας σημασίας λεπτομέρεια στο σχέδιό τους που δεν έχουν υπολογίσει. Αυτή είναι ότι λογαριάζουν χωρίς τον απρόβλεπτο (για αυτούς!) Ξανθό ξενοδόχο..!
Διαβάστε ΕΔΩ  και ΕΔΩ!  


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×