Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Αναρωτιέστε γιατί ο χάρτης Μπάιντεν ευνοεί εξόφθαλμα την Τουρκία; Ο ίδιος ο Χόκσταϊν ομολογεί ότι μιλούσε εβδομαδιαία με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας!

Σε προηγούμενο άρθρο στο iEpikaira (01/12/2022) παρουσιάστηκε χάρτης με τις περιοχές που δέσμευσε η Τουρκία για έρευνες στην Αν. Μεσόγειο το 2012. Ο χάρτης αυτός εμμέσως αποδεικνύει ότι ο γνωστός χάρτης Μπάιντεν σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις τουρκικές απαιτήσεις/υποδείξεις οι οποίες προφανώς και εισακούστηκαν από τον φιλότουρκο "αρχιτέκτονά" του, τον Άμος Χόκσταϊν (1 και 2). Συγκεκριμένα το άρθρο ανέφερε:
"Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω χάρτης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ [σσ. χάρτης Μπάιντεν] δημιουργήθηκε μετά τις τουρκικές εξαγγελίες ερευνών του 2012 και πριν το 2015 (πιθανότατα το 2014, δείτε 1 και 2), ενώ εκχωρεί στην Τουρκία όλη την ΑΟΖ ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού, που θεωρήθηκε -όχι τυχαία- ως «κόκκινη γραμμή» κατά τη διάρκεια των παράνομων ερευνών του Oruc Reis το 2020..."

Προς επίρρωση των παραπάνω σε κατάθεση που έδωσε ο τότε Ειδικός Απεσταλμένος και νυν Ανώτερος Σύμβουλος Ενεργειακής Ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άμος Χόκσταϊν, στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ερωτήθηκε εάν οι συνομιλίες για τα ενεργειακά που είχε με τους Τούρκους, είχαν επηρεαστεί από το πραξικόπημα στην Τουρκία, και απάντησε:
"Οι συνομιλίες, σε περιφερειακό επίπεδο, συνεχίζονται στην περιοχή [σσ. Τουρκία]. Έχω δει τον υπουργό δύο φορές από τότε και μιλούσα μαζί του στο τηλέφωνο σχεδόν κάθε εβδομάδα".

Σε δεύτερη σχετική ερώτηση απάντησε:
"Στο ενεργειακό μέτωπο, δεν έχω δει αλλαγή [στις συνομιλίες με την Τουρκία μετά το πραξικόπημα]. Νομίζω ότι συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Τουρκία για την ενέργεια με αδιάκοπα. Και ελπίζω ότι οι εξελίξεις στην περιοχή για την ενέργεια θα συνεχίσουν να συμβάλλουν ως επιταχυντής για να δοθεί κίνητρο στα εμπλεκόμενα μέρη -συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας-, για να καταλήξουν σε μια δίκαιη και σταθερή συμφωνία στην Κύπρο".

Ο Α. Χόκσταϊν δηλαδή ομολογεί ότι -τουλάχιστον- πριν και μετά τα γεγονότα του πραξικοπήματος στην Τουρκία (15/07/2016), είχε εβδομαδιαία επαφές με τον Τούρκο τότε υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, τον γαμπρό του Ερντογάν, τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Περισσότερες λεπτομέρειες και ΕΔΩ!

Ακόμη αναρωτιέστε γιατί ο χάρτης Μπάιντεν ευνοεί εξόφθαλμα τις τουρκικές θέσεις; Φανταστείτε λοιπόν τί θέση πρόκειται να πάρει στην επικείμενη παρέμβασή του για τον διαμοιρασμό του ενεργειακού πλούτου της Κύπρου ΕΔΩ...



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×