Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Η Ελλάδα όντως μπαίνει σε περιπέτεια...

Στις εθνικές εκλογές που προκηρύχθηκαν και θα γίνουν τον Ιούνιο ή αρχές Ιουλίου, το ζήτημα είναι εάν η ΝΔ θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση ή αν θα αναγκαστεί να προβεί σε συνεργασία με άλλο κόμμα. Εκτίμησή μας είναι ότι το δεύτερο σενάριο είναι το πιθανότερο. Όπως επίσης εκτιμούμε ότι σε αυτήν την περίπτωση, πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάποιο κόμμα για να συμπράξει, δεδομένης της πόλωσης που καλλιεργήθηκε στις ευρωεκλογές αλλά και της μικρής περιόδου που μεσολαβεί μέχρι τις εθνικές εκλογές. Όλα αυτά, με φόντο τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας που θίξαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, προοιωνίζουν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι.

Όντως τελικά στις ευρωεκλογές οι Έλληνες αποφάσισαν να στείλουν τους κόκκινους εθνομηδενιστές στο σπίτι τους... Αλλά ταυτόχρονα έδωσαν "ψήφο αντίδρασης-διαμαρτυρίας" στη ΝΔ του γαλάζιου άπατρη Δ. Καιρίδη που δηλώνει ότι "είμαστε παιδιά των Οθωμανών". Και όλα αυτά, αφού χάσαμε την Ροδόπη όπου πλειοψήφησαν οι τουρκόφρονες αναδεικνύοντας σε πρώτη δύναμη το DEB Partisi (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας), το μακρύ χέρι της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

Το ζήτημα είναι εάν στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, θα προκύψει κυβέρνηση ικανή για να αντιμετωπίσει τις τεράστιες εθνικές προκλήσεις ειδικά στα ελληνοτουρκικά, ή θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερες εθνικές περιπέτειες!

ΥΓ. Εσείς εκεί στην Πειραιώς, αν νομίζετε ότι στις ευρωεκλογές κερδίσατε, σας υπενθυμίζουμε τις εκλογές του 2015... Η ψήφος διαμαρτυρίας δεν συνιστά νίκη, αλλά λαϊκή αγανάκτηση!



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×