Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Προοίμια επαναχάραξης συνόρων: Ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή θα εξαπλωθεί και θα έχει διάρκεια!

Δεξιά κάτω το "Βελουχιστάν" σύμφωνα με τον αμερικανικό χάρτη "βαλκανιοποίησης" της Μ. Ανατολής του άρθρου "Blood Borders". Περισσότερα ΕΔΩ!

Τα προοίμια "βαλκανιοποίησης" της Μέσης Ανατολής:

1o Πόλεμος Ισραήλ με Χαμάς που ξεκίνησε 07/10/24 (έχει "προαναγγελθεί" από το 2012) ΕΔΩ.

2ο Χτυπήματα του proxy του Ιράν, των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

3o Ενεργοποίηση Συμφωνιών Αβραάμ (με ΗΑΕ, Σουδάν, Μαρόκο, Μπαχρέιν) ή αλλιώς "συμφωνίες εξομάλυνσης" με το Ισραήλ από την κυβέρνηση Τραμπ (η κυβέρνηση Μπάιντεν αρνείται ακόμη και τη χρήση του όρου "Συμφωνίες του Αβραάμ"). Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικής και Ασφάλειας της Ιερουσαλήμ (JISS), ο Εφραίμ Ινμπαρ διευκρίνισε ότι "οι Συμφωνίες του Αβραάμ εξαρτώνται από την εκπλήρωση της προσδοκίας του Ισραήλ ότι θα τερματίσει την ιρανική απειλή", συσχετίζοντας με τον πιο σαφή τρόπο τις συμφωνίες με την απειλή που το Ισραήλ διατείνεται ότι δέχεται από το Ιράν ΕΔΩ. Οι Συμφωνίες του Αβραάμ πλαισιώθηκαν και από την "Τετραμερή Δυτικής Ασίας" (West Asia Quad, μεταξύ Ινδίας-ΗΑΕ-Ισραήλ-ΗΠΑ) η οποία μπαίνει εμβόλιμα στις σχέσεις Ιράν-Ινδίας με σκοπό τον παραγκωνισμό του ιρανικού καθεστώτος. 
Οδική παράκαμψη Ερυθράς Θάλασσας

4ο Παράκαμψη Ερυθράς Θάλασσας (προμηνύει κατάρρευση οικονομίας Αιγύπτου και μετατόπιση βαρύτητας στα λιμάνια του Ισραήλ). Αν δεν είχαν προηγηθεί οι Συμφωνίες του Αβραάμ δεν θα μπορούσε να παρακαμφθεί η Ερυθρά Θάλασσα οδικώς/σιδηροδρομικώς μέσω Σαουδική Αραβίας ΕΔΩ. Απώτερος σκοπός, ο έλεγχος του Νοτίου Διαδρόμου Εμπορίου από τη Δύση ΕΔΩ
IMEC: Οικονομικός Διάδρομος Ινδίας - Μ. Ανατολής - Ευρώπης

Ο Νότιος Θαλάσσιος Διάδρομος Εμπορίου (Ocean Route). O Μεσαίος Διάδρομος Εμπορίου (Middle Corridor). Ο Βόρειος Διάδρομος Εμπορίου (Northern Corridor). Πλέον ανοίγει και ο Αρκτικός Θαλάσσιος Διάδρομος Εμπορίου που δεν αναπαρίσταται εδώ.  

5ο Ενεργοποίηση οικονομικού διαδρόμου IMEC, Ινδίας - Μ. Ανατολής - Ευρώπης ΕΔΩ. Στη σύνοδο κορυφής της G20 που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία στις 9 και 10/09/23, η Ινδία, οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεννόησης (MoU) για τη δημιουργία του IMEC ΕΔΩ

6o Βομβαρδισμός (18/01/24) εναντίον αυτονομιστών "Βελουχιστάν" (παραπάνω χάρτης) ΕΔΩ και ΕΔΩ.

7ο Χτύπημα Αμερικανικών δυνάμεων από ιρανικά proxies σε Ιορδανία (28/01/24) που οδήγησε σε αντίποινα σε Ιράκ και Συρία (02/02/24) ΕΔΩ. Οι δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν γίνει στόχος τουλάχιστον 165 επιθέσεων από τα μέσα Οκτωβρίου 2024 (66 στο Ιράκ, 98 στη Συρία και μιας στην Ιορδανία, μέχρι τις 05/02/24 που γράφεται το παρόν σχόλιο).

8ο Πίεση σε Ιράν να αναδιπλωθεί αποσύροντας δυνάμεις από την Συρία, ενώ διατάζει πολιτοφυλακές να μην βάλλουν κατά αμερικανικών στόχων.

Όλα αυτά έχουν σχέση με όσα έχουμε αναλυτικά εξηγήσει ΕΔΩ!

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Η στρατηγική υποχώρηση των Αμερικανών από την περιοχή ΕΔΩ, συνεπάγεται και την δημιουργία μικρών, ανίσχυρων και ελεγχόμενων κρατών με τη λογική του «διαίρει και βασίλευε». Απ' ότι φαίνεται, ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή θα εξαπλωθεί και θα διαρκέσει αρκετό καιρό. Είμαστε μόνο στην αρχή του "έργου" που λέγεται "Blood Borders". Αυτά βέβαια είναι τα σχέδια ανθρώπων... Το τί θα επιτρέψει ο Θεός, είναι ένα άλλο θέμα.



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×