Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Μια απάντηση στον φιλότουρκο Μάθιου Μπράιζα από τον ίδιο τον Μπαχτσελί τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάθιου Μπράιζα στον Φιλελεύθερο Κύπρου ερωτήθηκε:

"-Λέγεται πως εάν κατασκευαστεί ένας αγωγός προς την Τουρκία, τότε αυτή θα μπορεί να ελέγχει τη διακίνηση του φυσικού αερίου και θα εκβιάζει."

Ο ακραία φιλότουρκος (ΕΔΩ) Αμερικανός πρώην αναπληρωτής υφυπουργός εξωτερικών και διπλωμάτης, ειδικός σε θέματα ενέργειας, απάντησε:

"-Ακόμα και τώρα που μιλάμε υπάρχει ένας μικρότερος αγωγός από την Τουρκία προς την Ελλάδα [σσ. αγωγός ΤΑΡ], υπάρχουν κι άλλοι αγωγοί που διέρχονται μέσω της χώρας. Δεν άκουσα ποτέ κανένα Τούρκο αξιωματούχο να χρησιμοποιεί τους αγωγούς αυτούς ως όπλο...."
Λίγες ημέρες αργότερα ο ίδιος ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, απείλησε ανοικτά ότι η Τουρκία θα κλείσει τον αγωγό φυσικού αερίου TAP ο οποίος προμηθεύει φυσικό αέριο την Ελλάδα από το Αζερμπαϊτζάν. Απειλή η οποία εκτοξεύεται απροκάλυπτα για πρώτη φορά και είναι ενδεικτική του τί πρόκειται να ακολουθήσει σε περίπτωση που αντί του EastMed κατασκευαστεί αγωγός φυσικού αερίου ο οποίος θα διέρχεται από την Τουρκία. 
"Χάρτης Μπάιντεν": Αγωγός φ/α από τα κοιτάσματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ προς την Τουρκία.

Αγωγό τον οποίο ο Μ. Μπράιζα (ΕΔΩ) αλλά και ο Αμερικανικός ειδικός απεσταλμένος σε θέματα ενέργειας Άμος Χόκσταϊν -αμφότεροι πολέμιοι του EastMed- προωθούν εδώ και χρόνια, βάσει των προβλέψεων του γνωστού Χάρτη Μπάιντεν πάντα (ΕΔΩ)...

πηγή: jamestown.org



ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ.-


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×