Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός τσιπάρισμα και ηλεκτρονικές ταυτότητες - Τί ακριβώς είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό που ανέφερε ο Bill Gates - Τί είναι η ηλεκτρονική ταυτότητα;

Η παγκόσμια κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού φέρνει στο προσκήνιο συζητήσεις και σενάρια για εμφύτευση μικροτσίπ στους ανθρώπους με σκοπό τον έλεγχο και την ρύθμιση της υγείας τους. Η εν λόγω ιδέα ή πρόταση, κάθε φορά που έρχεται στην επιφάνεια, προκαλεί αντιδράσεις. Η κύρια αντίδραση προέρχεται από τους Χριστιανούς, όχι μόνο τους Ορθόδοξους αλλά και των άλλων δογμάτων, που συνδέουν την εμφύτευση μικροτσίπ με το «χάραγμα του θηρίου» της Αποκάλυψης. Ανησυχίες για μικροτσίπ εγείρονται και από ισλαμικούς κύκλους, κυρίως σιιτικούς.

Μεγάλη αντίδραση όμως υπάρχει και από πολιτικούς κύκλους που δεν είναι λόγω θρησκείας που αντιδρούν, αλλά διότι θεωρούν πως το μικροτσίπ θα επιβάλει μια ολοκληρωτική μορφή ελέγχου από την οποία ο άνθρωπος δεν θα μπορεί να ξεφύγει. Αυτό, συνδυάζεται και με τις ιδέες για «παγκόσμια διακυβέρνηση» ή και «παγκόσμια κυβέρνηση» [iEpikaira: Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ] και η ανησυχία εντοπίζεται στο γεγονός πως το μικροτσίπ θα αποτελέσει εργαλείο του δυστοπικού παγκόσμιου ελέγχου και της καταγραφής.

Το «SigmaLive» διερεύνησε το τι λέγεται και το τι ισχύει για τη σχέση κορωνοϊού και μικροτσίπ καθώς υπάρχει και αρκετή παραπληροφόρηση για το θέμα. 

Στην Ελλάδα, οι ανησυχίες για το θέμα της εμφύτευσης μικροτσίπ αναζωπυρώθηκαν με μια δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είναι τώρα Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Βενιζέλος υπηρέτησε ως Υπουργός Άμυνας, Υπουργός Οικονομικών, Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος στις κυβερνήσεις Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου. 
Στο δελτίο ειδήσεων του «Open TV» στην Ελλάδα στις 7 Απριλίου, ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης έθεσε στον κ. Βενιζέλο το τι γίνεται στο υποθετικό σενάριο όπου οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται στην κυβέρνηση τεχνολογίας τύπου Κίνας με θερμικές κάμερες στα τρένα, κάμερες με αναγνώριση προσώπου, ιχνηλάτηση με στίγμα κινητού [iEpikaira: Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ], αναγκαστική μεταφορά στο σπίτι και χρήση βραχιολιού για τον έλεγχο των ζωτικών λειτουργιών και των κινήσεων. Στην ερώτηση «αυτό θα μπορούσε να επιβληθεί με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου;», ο κ. Βενιζέλος απάντησε:

«Κύριε Γιαννακίδη, γιατί επικαλείστε το παράδειγμα της Κίνας και δεν επικαλείστε την πρόταση του Bill Gates να υπάρξει ένα “μικροτσίψ” το οποίο να το φέρνει κάθε άνθρωπος και έτσι να έχουμε βιομετρικά δεδομένα σε σχέση με τον ιό ή και σε σχέση με άλλες πανδημικές κρίσεις...»

Στο απόσπασμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται στις νέες προκλήσεις για τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα που θα προκύψουν μετά την άρση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας σχετικά με το είδος των πληροφοριών που θα συλλέγονται και θα αναλύονται:

«Εάν αρθεί το μέτρο αυτό, της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και εισηγηθούν κάποιοι περιορισμούς στα προσωπικά δεδομένα, παρακολούθηση, επεξεργασία δεδομένων υγείας τα οποία είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, πράγματι θα βρεθούμε μπροστά σε μια νέα γενιά προβλημάτων. Και μάλιστα προβλημάτων που απασχολούν και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, δηλαδή το Δικαστήριο του Στρασβούργου και την Ε.Ε.».

«Μπορεί να τεθούν προβλήματα τέτοια τα οποία να αφορούν τα προσωπικά δεδομένα, άρα πρέπει εκεί να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο τι θα θεωρήσουμε ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο που δεν είναι δεκτικό παραβίασης και επεξεργασίας (των προσωπικών δεδομένων εννοεί) και τι μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι πληροφορία επιδημιολογικού χαρακτήρα που αφορά την δημόσια υγεία και άρα μπορεί να την συλλέγει,» ανέφερε.

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε λέγοντας: «Απ’ εκεί και πέρα, κάθε πολίτευμα, κάθε πολιτικό σύστημα, ανάλογα με τον πολιτισμό του, την εμπειρία του, την ιστορία του και την ευαισθησία μεταχειρίζεται τα θέματα αυτά. Και κάθε κοινωνία των πολιτών πρέπει να εκφράζει και την δική της ευαισθησία και την δική της συμμετοχή στο πρόβλημα να εκφράσει και την δική της ευαισθησία και την δική συμμετοχή στο πρόβλημα ώστε να μην φτάσουμε πράγματι στην απειλή της ιδιωτικότητας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, που είναι ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό γιατί θα αλλάξει συνολικά και παγκόσμια η αντίληψη για τη δημόσια υγεία και αυτό μπορεί να θέσει σε δοκιμασία και τα δικαιώματα και την δημοκρατία.»

Τι ακριβώς όμως είπε ο Bill Gates, ο ιδρυτής της Microsoft και του ιδρύματος «Bill & Melinda Gates Foundation», για το θέμα;

Στις 18 Μαρτίου, ο Bill Gates συμμετείχε σε μια διαδικτυακή συζήτηση τύπου «AMA» («Ask Me Anything») για τον κορωνοϊό στην γνωστή πλατφόρμα «Reddit». [iEpikaira: Περισσότερα ΕΔΩ]

Απαντώντας μια ερώτηση για το πως οι επιχειρήσεις θα διατηρήσουν τα μέτρα «κοινωνικής απόστασης», ο Gates είπε: «Στο τέλος θα πρέπει να έχουμε κάποιου είδους ψηφιακά πιστοποιητικά για να δείξουμε ποιος ανάρρωσε ή ποιος εξετάστηκε πρόσφατα ή όταν θα έχουμε το εμβόλιο, ποιος το έχει». Όπως βλέπετε πιο κάτω, η απάντηση του Gates υπάρχει ακόμα αναρτημένη στο Reddit.
Η «BioHackInfo», σε ανάλυσή της στις 19 Μαρτίου, προσπαθεί να εξηγήσει τι εννοούσε ο Bill Gates. Λέει πως τα «ψηφιακά πιστοποιητικά» είναι εμφυτεύσιμα τατουάζ «Quantum-Dot» τα οποία αναπτύσσουν ερευνητές στα αμερικανικά πανεπιστήμια MIT και Rice, με σκοπό την δημιουργία αρχείων για εμβόλια.

Σε ανάρτηση της Anne Trafton στην ιστοσελίδα του ΜΙΤ στις 18 Δεκεμβρίου 2019, αναφέρει πως είναι «ειδική βαφή» (δεν κάνει αναφορά σε μικροτσίπ) η οποία μπαίνει κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και δεν είναι ορατή στο γυμνό μάτι. Μετά από δοκιμές στο ανθρώπινο δέρμα, αυτή η αποκεντρωμένη καταγραφή ιατρικού ιστορικού εμβολίων μπορεί να διαβαστεί μέχρι και μετά από 5 χρόνια, παρά την έκθεση στον ήλιο, από κάμερα κινητού τηλεφώνου. Αυτή η καταγραφή γίνεται με «κβαντικές τελείες», διαμέτρου 4 νανομέτρων, με βάση τον χαλκό οι οποίες εκπέμπουν υπέρυθρο φως το οποίο μπορεί να διαβαστεί.
Σε άρθρο του την 1η Απριλίου, το «Reuters» αναφέρει πως πρόκειται για παραπληροφόρηση. Σε επικοινωνία τους με το Ίδρυμα Gates, το τελευταίο δήλωσε πως «η αναφορά σε “ψηφιακά πιστοποιητικά” σχετίζεται με τις προσπάθειες δημιουργίας μιας ψηφιακής πλατφόρμας ανοικτού κώδικα με σκοπό την επέκταση της πρόσβαση σε ασφαλείς κατ' οίκον ελέγχους». [iEpikaira: Τί σημαίνει "ασφαλείς κατ' οίκον ελέγχους"... μήπως αυτό ΕΔΩ] Η εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών IBM αναφέρει πως ένα ψηφιακό πιστοποιητικό είναι ένα «ηλεκτρονικό έγγραφο» που χρησιμοποιείται για την αναγνώριση ενός ατόμου και την διασύνδεση αυτής της ταυτότητας με μια δημόσια κλείδα (public key). «Είναι όπως την άδεια οδηγού ή όπως το διαβατήρια, είναι μια απόδειξη της ταυτότητας του ατόμου».

Οπότε, με βάση την διαθέσιμη πληροφόρηση, ο Bill Gates δεν ανέφερε πως λόγω του νέου κορωνοϊού Covid-19 πρέπει να μπουν μικροτσίπ, αλλά φαίνεται πως μιλούσε για τα «ψηφιακά πιστοποιητικά» υγείας.

Ωστόσο, αν δεν είναι έτσι, τότε γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε «σε πρόταση του Bill Gates να υπάρξει ένα "μικροτσίψ"»;

Ενδεχομένως αυτό να σχετίζεται με το γεγονός πως το Ίδρυμα Gates στηρίζει εδώ και χρόνια πολλές έρευνες και πρωτοβουλίες που συνδέονται τόσο με την έννοια της «ηλεκτρονικής ταυτότητας» όσο και με τεχνολογία εμφυτεύσιμων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων (μικροτσίπ). [iEpikaira: Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ!]

Σε άρθρο της καναδικής «National Post» της 9ης Ιουλίου 2014 αναφέρονται τα εξής για ένα πρόγραμμα που ανέπτυσσε το ΜΙΤ: «Με την βοήθεια ενός από τους πιο γνωστούς δισεκατομμυριούχους του κόσμου, μια αμερικανική εταιρεία αναπτύσσει ένα μικροσκοπικό εμφύτευμα το οποίο θα λειτουργεί ως αντισυλληπτικό για 16 χρόνια – και μπορεί να απενεργοποιηθεί με τηλεχειριστήριο.

Το μικροτσίπ ελέγχου αντισύλληψης χρηματοδοτείται από το Bill & Melinda Gates Foundation, θα αποθηκεύει την ποσότητα μιας ορμόνης ισάξιας δύο δεκαετιών και θα απελευθερώνει 30 μικρογραμμάρια την ημέρα.» Σε συζήτηση του Gates με τον Καθηγητή Robert Langer, ανέφερε πως το τσιπ θα μπορεί να αφαιρείται μετά που οι γυναίκες αποφασίσουν να εγκυμονήσουν [iEpikaira: Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates έχει επανειλημμένα επενδύσει στον έλεγχο των γεννήσεων ΕΔΩ και ΕΔΩ].
Όπως καταγράφει η «National Post», «ο Καθηγητής Langer συνέδεσε το ίδρυμα με το MicroCHIPS, μια εταιρεία της Μασσαχουσέτης αδειοδοτημένη για χρήση τεχνολογίας μικροτσίπ με ελεγχόμενη αποδέσμευση (controlled-release microchip technology)».

Το Bill & Melinda Gates Foundation έδωσε περισσότερα από $4,5 εκατομμύρια στην MicroCHIPS για την ανάπτυξη προσωπικών συστημάτων που θα επιτρέπουν στις γυναίκες να ελέγχουν την γονιμότητά τους.

Επίσης, στην ιστοσελίδα του Bill & Melinda Gates Foundation καταγράφονται οι χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια για ανάπτυξη ιατρικών τεχνολογιών που περιλαμβάνουν μικροτσίπ.

Τον Μάιο του 2010 δόθηκαν $100,000 στο πρόγραμμα «Παγκόσμια Υγεία» του Πανεπιστημίου Yale για την ανάπτυξη μικροτσίπ για έλεγχο των κυττάρων σχετικά με εμβόλια για τον HIV. Τον Δεκέμβριο του 2012 δόθηκαν $1,570,417 για το πρόγραμμα «Παγκόσμιας Ανάπτυξης» της Microchips Biotech Inc με σκοπό τον έλεγχο του προσωπικού συστήματος ελέγχου της γονιμότητας των γυναικών. Για το ίδιο πρόγραμμα, δόθηκαν $20,470,038 τον Ιανουάριο του 2014.

Για το θέμα της «ηλεκτρονικής ταυτότητας» γενικά, η Microsoft είναι από τους ιδρυτές της «ID2020 Alliance», μαζί με τις συμβουλευτικές εταιρείες Accenture και Ideo, την συμμαχία εμβολίων Gavi και το Ίδρυμα Rockefeller [iEpikaira: Περισσότερα ΕΔΩ].

Το «ID2020» συνεργάζεται με τον ΟΗΕ μέσα από το Γραφείο Συνεργασιών (Office for Partnerships) στα πλαίσια των Στόχων για την Βιώσιμη Ανάπτυξη («Sustainable Development Goals»). Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού, στις 20 Μαΐου του 2016 έλαβε χώρα στην Νέα Υόρκη μια σύνοδος μεταξύ ΟΗΕ και «ID2020».

Να σημειωθεί πως στα πλαίσια της πρότασης για «Sustainable Development Agenda» του ΟΗΕ υπάρχει και η ομάδα «UN Legal Identity Expert Group» (UN LIEG). Αυτή δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 μετά από πρόταση της Amina Mohammed, του Τμήματος Οικονομικών και Κοινωνικών Θεμάτων του ΟΗΕ και συμμετέχουν 17 υπηρεσίες του διεθνούς οργανισμού. Το LIEG αναπτύσσει τρόπους δημιουργίας ενός συστήματος νομικής ταυτότητας που θα καλύπτει, στα πλαίσια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον άνθρωπο από την γέννηση μέχρι τον θάνατο. Για το θέμα των προσφύγων, αυτή η νομική ταυτότητα θα εκδίδεται από τις αρχές των κρατών-μελών, αλλά αυτό μπορεί και να το αναλαμβάνει και ένας διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός, αναφέρει η έκθεσή της. 
Τον Ιανουάριο του 2019, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Ντάβος, η «ID2020»  ανακοίνωσε την ιδέα του «Σημείου Πιστοποίησης» (Certification Mark) για την ψηφιακή ταυτότητα.[iEpikaira: Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ και στο βίντεο
]
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διασυνδεθεί η ψηφιακή ταυτότητα της «ID2020» ανοιχτά με την τεχνολογία μικροτσίπ, όπως για παράδειγμα την RFID [iEpikaira: Το οποίο προκαλεί καρκίνο ΕΔΩ] ή κάτι άλλο. Ωστόσο, τόσο σε θρησκευτικούς, όσο και σε κοσμικούς κύκλους που ασχολούνται με αυτά τα θέματα, η διασύνδεση έχει ήδη γίνει καθώς πολλά πρόσωπα και ιδρύματα που αναμειγνύονται σε πρωτοβουλίες που αφορούν και τα δύο ζητήματα είναι τα ίδια.

[iEpikaira: Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ! Όσον αφορά στο εμβόλιο, που ήδη έχει ξεκινήσει παγκόσμια καμπάνια ώστε να γίνει υποχρεωτικό ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ, ο ίδιος ο Bill Gates έχει αναφέρει ότι έχει χρηματοδοτήσει διάφορα εργαστήρια ταυτόχρονα για να παράγουν το εμβόλιο και είπε ότι στο τέλος θα χρησιμοποιηθούν πιθανότατα δύο από τα εμβόλια που θα προκύψουν. Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ!]

Πηγή: sigmalive.com


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×