Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ο Τραμπ παραδίδει το στέμμα του πλανητάρχη, σύμφωνα με τον χρησμό του Κίσινγκερ!;

iEpikaira.- [ενημερώθηκε στις 23:03, 24/10/2019] Κοσμογονικές  εξελίξεις που θα επηρεάσουν την παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα!

Οδεύοντας προς το τέλος της θητείας του ο Τραμπ, αποφάσισε να κάνει πράξη αυτό που είχε δηλώσει προεκλογικά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην δήλωσή του από τον Λευκό Οίκο στις 23/10/2019 είπε:

Το παρόν άρθρο μπορεί να θεωρηθεί και ως συνέχεια από ΕΔΩ...

«Ως υποψήφιος πρόεδρος, παρουσιάζω μια νέα προσέγγιση στην εξωτερική πολιτική, η άσκηση της οποίας δεν θα βασίζεται στην ιδεολογία, αλλά στη ρεαλιστική ανάλυση του κόσμου και των όσων συμβαίνουν σε αυτόν». «Δεν μπορούμε να πολεμάμε σε πολέμους που αφορούν κάποιους που έχουν εχθρότητες αιώνων, ας πολεμήσουν άλλοι σε αυτή την αιματοβαμμένη άμμο. Όπου όμως η Αμερική πολεμά και διακυβεύεται ζωτικό της συμφέρον, θα κερδίζει».

Διεμήνυσε δηλαδή ότι οι ΗΠΑ παύουν οριστικά να είναι ο «παγκόσμιος χωροφύλακας». Εκθρονίζει την Αμερική και αφήνει το στέμμα του πλανητάρχη, λάφυρο, παραδίδοντας τα ηνία. Μια όχι απαραίτητα κακή εξέλιξη αλλά σίγουρα μία που προμηνύει νέα πεδία μάχης που θα αναδείξουν, μετά από μακροχρόνιες ζυμώσεις, ανερχόμενες περιφερειακές δυνάμεις και ένα σύνθετο διεθνές πολυπολικό σύστημα. Οι ΗΠΑ έπεσαν στην παγίδα της "υπερεπέκτασης" και βρίσκονται πλέον στο ναδίρ τους. Η "Pax Americana" τετέλεσται. O George Bush Junior έκανε την αρχή και ο Τραμπ την αποτελείωσε.
Από την άλλη όμως υπάρχει και ένα άλλο πιο δόλιο ενδεχόμενο. Κάποτε ο Χένρι Κίσινγκερ είχε δηλώσει ότι για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της Ρωσίας, θα πρέπει να της δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της υπερδύναμης ώστε να επεκταθεί σε σημείο που να είναι ευάλωτη και τότε να κινηθούν εναντίον της ώστε να της δώσουν το τελειωτικό χτύπημα. Και ασφαλώς τα λόγια του, εάν όντως έχουν ειπωθεί, οφείλουν να μας προβληματίζουν γιατί ένας άλλος χρησμός του «κατσουφιασμένου μάντη» φαίνεται να έπεσε μέσα. "Απόρρητη" έκθεση της Μοσάντ από ιδιωτική συνομιλία του Χ. Κίσινγκερ σε εκπροσώπους γερμανικών εβραϊκών συναγωγών το 1983 αναφέρει ότι δήλωσε:
«Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου. Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί, και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος. Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση. Η μόνη παρηγοριά για τους Έλληνες ίσως να είναι η δικαίωση τους για την αποπληρωμή των Γερμανικών αποζημιώσεων από το β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Σε αυτή τη δικαστική διεκδίκηση τους πρέπει να τους στηρίξουμε, για να τρωθεί η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο της, πάντοτε επικίνδυνης για μας, Γερμανίας.»

Σε κάθε ενδεχόμενο, οι υπόλοιποι ας δέσουμε τις ζώνες μας γιατί προβλέπονται τεράστιες αλλαγές στις παγκόσμιες ισορροπίες. Αλλαγές, όμοιες με αυτές του μεταπολέμου. Πράγμα που νομοτελειακά σημαίνει ότι οι λαοί θα κληθούν να σηκώσουν νέα βάρη και δυσκολίες, έως ότου επέλθουν οι νέες αυτές ισορροπίες. Όσο για την πατρίδα μας, ένα είναι σίγουρο! Ο Ερντογάν μετά την Συρία -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- και με την ευγενική υπόκλιση Τραμπούτιν, θα συνεχίσει το νεοθωμανικό του ντελίριο, στραμμένος πού αλλού, αν όχι προς δυσμάς(;), όπως άλλωστε ο «κατσουφιασμένος μάντης» προέβλεψε με την συνδιαχείριση των κοιτασμάτων της Αν. Μεσογείου και τον «Ενεργειακό Αττίλα» που ήδη είναι εν εξελίξει...

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ...


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×