Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Τζόρτζ Σόρος: Ετοιμαστείτε για την Ειδική Οικονομική Ζώνη των Βαλκανίων που θα περιέχει την Μακεδονία μας!

[...] Οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) αποτελούν μια καθαρά γερμανική σύλληψη και ιδέα και αφορούν στον κατακερματισμό μιας χώρας σε ζώνες, μέσα στις οποίες επικρατούν ελάχιστη ή μηδενική φορολογία, εργασιακές σχέσεις που θυμίζουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταναγκαστικών έργων των Ναζί, αλλά και ανύπαρκτοι πολεοδομικοί κανόνες.

Μέσα σε αυτά τα ιδιόμορφα «γκέτο», διαμορφώνεται ένα πρόσφορο περιβάλλον για την άμεση προσέλκυση ξένων επενδύσεων, οι οποίες έχουν προτάσσουν δήθεν την ανάπτυξη της εκάστοτε εγχώριας οικονομίας καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και διόλου ρόδινη: επί της ουσίας οι ΕΟΖ συνιστούν κλειστές περιοχές, όπου οι μεγάλες εταιρείες κερδίζουν πακτωλό χρημάτων και εγκαθιδρύουν ένα καθεστώς εργασιακών σχέσεων στο πρότυπο της Ασίας, χωρίς να παρέχουν κανένα απολύτως οικονομικό όφελος στην οικονομική δραστηριότητα της εκάστοτε χώρας.

Όσο για τις συνθήκες εργασίας; Δείτε το απόσπασμα από το εκτενές άρθρο του «Ριζοσπάστη» στις 25 Σεπτεμβρίου 2011, με θέμα τις ΕΟΖ.

«Σύμφωνα με μελέτη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, οι εργαζόμενοι αυτών των ζωνών δουλεύουν 10 - 12 ώρες καθημερινά, ενώ σε κάποιες περιόδους ακόμη και 16 ώρες συνεχώς. Πολλά εργοστάσια χρησιμοποιούν σύστημα ημερήσιων, ή εβδομαδιαίων πλάνων παραγωγής. Πράγμα που σημαίνει ότι για να πάρει ο εργάτης το μεροκάματό του πρέπει να πετύχει το πλάνο παραγωγής. Έτσι, σε κάποιες περιπτώσεις οι εργάτες είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν πέραν της «κανονικής» βάρδιας.

Σε άλλη μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζαςαναφέρεται ότι στις ΕΟΖ της Κίνας το μέσο ωράριο ποικίλλει από τις 54 ως τις 77 ώρες τη βδομάδα.

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες υπάρχουν σε Κίνα, Αγκόλα, Μπαγκλαντές, Βραζιλία, Ινδία, Ιράν, Ιορδανία, Καζακστάν, Ομάν, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Πολωνία, Νότια Κορέα, Ρωσία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Καμπότζη, Περού κ.α.». [...]

[iEpikaira: Με άλλα λόγια, το γερμανικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού που οι ίδιοι δημιούργησαν (ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ), βασίζεται στη δημιουργία ΕΟΖ εντός της Ελλάδας, όπου ήδη έχουν καταλύσει εκατονταδες χιλιάδες μετανάστες. Η Ελλάδα «γκετοποιείται» και μετατρέπεται σε  «αποικία δούλων», που θα τους απασχολεί «δημιουργικά» έως ότου αφομοιωθούν στην χώρα. 
Τα "οφέλη" που θα μας παρουσιάσουν για να δεχτούμε την ιδέα της ΕΟΖ είναι, ο χαμηλός φορολογικός συντελεστής 15%-20%, η λιγότερη γραφειοκρατία, η ανάπτυξη και οι καλύτεροι μισθοί που θα πριμοδοτούν την παραγωγικότητα. Η δημιουργία ΕΟΖ, κυοφορείται στην Ελλάδα από το 2014 επί Πρωθυπουργίας Α. Σαμαρά, αλλά είχε «μείνει στο συρτάρι», μέχρι που διευθετήθηκε το Σκοπιανό.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για την ΕΟΖ των Βαλκανίων που θα περιέχει την Μακεδονία μας, όπως ο Σόρος ήδη προανήγγειλε ΕΔΩ και στο παραπάνω σύντομο βίντεο. Με απώτερο σκοπό βέβαια, εκτός την αλλοίωση του γηγενή πληθυσμού, πολιτισμού, ιστορίας και θρησκείας, κυρίως την μεταφορά του Καταριανού φυσικού αερίου δια μέσου της ΕΟΖ των Βαλκανίων, στην Γερμανία ΕΔΩ!]

Πηγή: newsbomb.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×