Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Ο Φιντάν επιβεβαιώνει ότι Αθήνα-Λευκωσία γνώριζαν τους κινδύνους πριν τις απειλές Νασράλα!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk στις 24/06/24 ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν, έριξε φως στο παρασκήνιο των απειλών της Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου. Συγκεκριμένα είπε:

"Βλέπουμε συνεχώς στις αναφορές των πληροφοριών ότι η 'Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νοτίου Κύπρου' [σ.σ. όπως ο ίδιος αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία] χρησιμοποιείται ως βάση από ορισμένες χώρες σε επιχειρήσεις κατά της Γάζας. Όταν το αναφέραμε αυτό, ξαφνικά την ανακοίνωσαν ως βάση διοικητικής μέριμνας. Μια δραστηριότητα που κρύβει το γεγονός ότι είναι μια στρατιωτική βάση. Το γεγονός ότι χρησιμοποιείται για επιχειρήσεις προς τη Μέση Ανατολή δεν θα ωφελήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά και την Ελλάδα. Όταν είσαι συμμέτοχος στους εν εξελίξει πολέμους στη Μέση Ανατολή, αυτή η φωτιά θα έρθει να σας κάψει και εσάς."

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υπογράμμισε με νόημα επίσης ότι: "Από την αρχή προειδοποιούμε τους Ευρωπαίους δρώντες για την 'ελληνοκυπριακή διοίκηση'. Ότι ο τόπος αυτός έχει μετατραπεί σε κέντρο επιχειρήσεων."

Κατ' αρχάς, οι δηλώσεις Φιντάν εμμέσως επιβεβαιώνουν ότι η Χεζμπολάχ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τη Τουρκία ενώ ενδέχεται η ίδια η Τουρκία να ήταν αυτή που έδωσε την πληροφορία για την πιθανή χρήση κυπριακών αεροδρομίων από το Ισραήλ για να πλήξει στόχους εντός του Λιβάνου. Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα απείλησε ότι "εάν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει (κυπριακές) αεροπορικές βάσεις για να χτυπήσει τον Λίβανο, (η Κύπρος) θα συρθεί στον πόλεμο". 

Σε σχόλιό μας (22/06/24) επισημάνθηκε ότι ο Νασράλα δεν απείλησε για χρήση αεροπορικών βάσεων με σκοπό την "εκπαίδευση" Ισραηλινών, αλλά συγκεκριμένα για "να χτυπήσει τον Λίβανο" το Ισραήλ χρησιμοποιώντας τις ως βατήρες... Στο ίδιο σχόλιο τέθηκαν επίσης και τα παρακάτω ερωτήματα:
1. Γνώριζαν Αθήνα - Λευκωσία τις απειλές της Χεζμπολάχ πριν το διάγγελμα Νασράλα στις 19/06/24;
2. Μήπως το "ταξίδι-αστραπή" (19/06/24) του Γ. Γεραπετρίτη στην Κύπρο συνοδεία του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας για να συναντήσει τον Ν. Χριστοδουλίδη, έχει κάποια σχέση με τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα που συνέπεσαν την ίδια ημέρα; 

Από την ομολογία του τούρκου ΥΠΕΞ, προκύπτει ότι η Τουρκία είχε προειδοποιήσει τους "Ευρωπαίους δρώντες" άρα και Αθήνα - Λευκωσία, και επομένως κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια ή ότι οι απειλές Νασράλα έπεσαν σαν "κεραυνός εν αιθρία".

Το "ταξίδι-αστραπή" Γεραπετρίτη στην Κύπρο συνοδεία του επικεφαλής των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, συνάγεται λοιπόν ότι αφορούσε στις απειλές της Χεζμπολάχ και ότι οι δύο χώρες γνώριζαν εκ προοιμίου... Αυτό που παραμένει να διευκρινιστεί είναι γιατί η απειλή Νασράλα επικεντρώθηκε στη χρήση κυπριακών αεροπορικών βάσεων; Για ποιό λόγο το Ισραήλ να προτιμά τη χρήση των κυπριακών έναντι των δικών του; Μήπως αυτό έχει κάποια σχέση με την δήλωση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ, Ισραελ Κατς, ο οποίος αντί να προβεί σε δήλωση ανοικτής υποστήριξης της Κυπριακή Δημοκρατίας, είπε (21/06/24) ότι "ο πόλεμός μας είναι και δικός σας πόλεμος"! Με άλλα λόγια μαζί θα τον διεξάγουμε...  

Περισσότερα και ΕΔΩ!



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×