Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

«Ο Ερντογάν θα θέσει στον Μητσοτάκη τη μοιρασιά του πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου»

Το τουρκικό Haber Global ενόψει της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου 2024, αναφέρει τα εξής ανησυχητικά:
«Στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν οι ετοιμασίες και περιμένουμε  τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στην Άγκυρα. Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να είναι ένα από τα βασικά ζητήματα των συζητήσεων.

Η Τουρκία κάνει έρευνες για αέριο στη Μαύρη Θάλασσα και συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες στην Αν. Μεσόγειο. Η Τουρκία έχει δώσει μηνύματα πως ο φυσικός πλούτος της Αν. Μεσογείου πρέπει να διαμοιραστεί μεταξύ των γειτονικών κρατών και περιμένουμε ο πρόεδρος Ερντογάν να εκφράσει παρόμοιο μήνυμα στον Μητσοτάκη. Όπως και η "ΤΔΒΚ"  και το Κυπριακό θα είναι ένα από τα σημαντικά θέματα της ατζέντας.

Η Τουρκία έχει εκφράσει επανειλημμένα πως επιμένει στη λύση των δυο κρατών και στην συνάντηση των δυο ηγετών θα συζητηθούν τα βήματα που μπορούν να γίνουν για την μόνιμη ειρήνη και σταθερότητα στο νησί».

Η αξιοπιστία των τουρκικών Μέσων είναι τοις πάσι γνωστή. Παρά ταύτα, το iEpikaira έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι έρχονται σοβαρές εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο δεδομένου ότι ήδη έχει κυκλοφορήσει πληθώρα δημοσιευμάτων (123456) που προμηνύουν επικείμενο διαμοιρασμό των θαλασσίων ζωνών της περιοχής (1, 2, 3, 4, 5, 6).



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×