Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακοίνωσε τον κοινό εορτασμό του Πάσχα το 2025 με τους Αιρετικούς!

Ευχές προς όλους τους ΜΗ Ορθοδόξους Χριστιανούς που εόρτασαν το Πάσχα έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις 31 Μαρτίου 2024, μετά τη χοροστασία του κατά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων της Κοινότητας Βλάγκας.

Κατά την ημέρα αυτή, το κοσμοχαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως αποκτά πρόσθετη επικαιρότητα, καθώς οι ΜΗ Ορθόδοξοι Χριστιανοί αδελφοί μας εορτάζουν σήμερα την εκ νεκρών έγερσι του Κυρίου μας, το Άγιον Πάσχα. Έχουμε ήδη αποστείλει εκπροσώπους μας σε όλες τις Χριστιανικές Κοινότητες των άλλων Ομολογιών ενταύθα, για να διαβιβάσουν σ’ αυτές τις εόρτιες ευχές της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και τα Πατριαρχικά μας συγχαρητήρια. Αλλά και από της θέσεως αυτής απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό αγάπης προς όλους τους απανταχού της γης Χριστιανούς, που εορτάζουν το Άγιον Πάσχα σήμερα. Δεόμεθα δε του Κυρίου της δόξης, να μας αξιώση, ο κοινός εορτασμός του Πάσχα, που θα έχουμε κατά την επόμενη χρονιά, να μη αποτελέση μίαν ευτυχή απλώς σύμπτωσις, ένα τυχαίο συγκυριακό γεγονός, αλλά την απαρχή της καθιερώσεως κοινής ημερομηνίας για τον εορτασμό του κατ’ έτος υπό της Ανατολικής και Δυτικής Χριστιανοσύνης, εν όψει και της επετείου συμπληρώσεως 1700 χρόνων, το 2025, από της συγκλήσεως της εν Νικαία Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, η οποία, μεταξύ άλλων, ασχολήθηκε και με το ζήτημα της ρυθμίσεως του χρόνου εορτασμού του Πάσχα. Είμαστε αισιόδοξοι, καθώς εκατέρωθεν υπάρχει η προς τούτο καλή θέλησις και προθυμία. Διότι, πράγματι, αποτελεί σκάνδαλον ο χωριστός εορτασμός του μοναδικού γεγονότος της μίας Αναστάσεως του Ενός Κυρίου!”.

Το παρόν βήμα έχει εδώ και καιρό έχει προειδοποιήσει ότι προετοιμάζεται η ψευδο-ένωση των εκκλησιών και ο δρόμος θα ανοίξει με τον κοινό εορτασμό της εορτής του Αγίου Πάσχα το 2025. Η ως άνω δήλωση επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας. 

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ Ανατολής και Δύσεως. Ένας Δυτικός που βαπτίζεται Ορθόδοξος, θα περάσει πολλά χρόνια μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, με καθοδήγηση εμπείρου πνευματικού οδηγού για να αποκτήσει καθαρό Ορθόδοξο φρόνημα και ήθος. Αυτός είναι λόγος που δεν μπορεί να γίνει «ένωση των Εκκλησιών». Η «ένωση των Εκκλησιών» είναι δύσκολη, έως αδύνατη. Όσοι ομιλούν για «ένωση Εκκλησιών» δεν γνωρίζουν ούτε την νοοτροπία των ετεροδόξων ούτε το ύψος της Ορθοδοξίας. Δεν επιθυμώ να γίνει, τουλάχιστον τώρα, η «Ένωση των Εκκλησιών», διότι οι Ρωμαίοι (Λατίνοι) δεν θα αλλάξουν, αλλά και οι Ορθόδοξοι θα διαφθαρούν.» Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ

«Yπάρχει Ένωση Εκκλησιών με τον Θεό, και υπάρχει ''ένωση εκκλησιών'' με τον διάβολο, με θυσία της Ορθοδοξίας, με προδοσία της πίστης.» Μητρ. Αυγουστίνος Καντιώτης

[Η προειδοποίηση του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Καρακάλλου Αγίου Όρους για τον κοινό εορτασμό του Πάσχα ΕΔΩ!]



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×