Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Η Υψηλή Στρατηγική της Αμερικής υλοποιείται βαθμηδόν με την Ελλάδα να βρίσκεται στο μάτι του γεωπολιτικού κυκλώνα

Η Υψηλή Στρατηγική της Αμερικής (FMES). Με την μωβ γραμμή αναπαρίστανται τα όρια της αμερικανικής "επιρροής" (commandement), ή αλλιώς τα όρια υπεράσπισης των κρίσιμων συμφερόντων τους. Προσπελάστηκε: diploweb.com

Το παρόν βήμα έχει παλαιότερα αναφερθεί (ΕΔΩ) και αναλύσει τον "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΑΤΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ" που δημοσιεύτηκε από το Μεσογειακό Κέντρο Στρατηγικών Σπουδών της Γαλλίας (FMES).

Η νέα προσέγγιση της Ινδίας -μετά την επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού στην Αμερική τον Ιούνιο του 2023- διαμέσου της τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (ΕΔΩ και ΕΔΩ), είναι και αυτή αποτυπωμένη στην "μωβ γραμμή" η οποία αναπαριστά τα όρια της αμερικανικής "επιρροής" (commandement), ή αλλιώς τα όρια υπεράσπισης των κρίσιμων συμφερόντων τους. Το Νέο Δελχί μπορεί να καλοβλέπει την Ελλάδα, αλλά υπό ποιούς όρους και με ποιές προϋποθέσεις; Περισσότερα ΕΔΩ!

Το άνοιγμα στην Ινδία έχει ήδη γίνει διαμέσου της τετραμερούς Εμιράτων-Ισραήλ-Ινδίας-Αμερικής (West Asia Quad, ΕΔΩ). Σημειώνεται ότι και τα Εμιράτα εμπίπτουν εντός της γραμμής αμερικανικής "επιρροής". Το ίδιο ισχύει και για την προσχώρηση της -πλήρως ευθυγραμμισμένης με τους αμερικανικούς σχεδιασμούς- Ελλάδας στο Three Seas Initiative το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της "μωβ γραμμής" (ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Δυο ακόμη πολύ σημαντικές λεπτομέρειες της εν λόγω γραμμής που θα μας επηρεάσουν άμεσα είναι ότι προβλέπει την διχοτόμηση της Ουκρανίας -η οποία μάλλον δρομολογείται-, αλλά και γειτονικής μας χώρας -έκπληξη για κάποιους!-, όπως εξηγήθηκε ΕΔΩ και ΕΔΩ...



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×