Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Ο Ν. Χριστοδουλίδης με το "καλημέρα σας"... θέλησε να δώσει το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής του!

[δημοσιεύτηκε 9:16-13/02/23, ανανεώθηκε 14:33-13/02/23]

Μετά την εκλογή του ο Ν. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στις τηλεφωνικές επαφές που είχε με ξένους αξιωματούχους, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο, δίνουν το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής του. 

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μενέντεζ -εμπνευστής του East Med Act... έχει την σημασία της και αυτή η λεπτομέρεια- ήταν ένας από τους πρώτους που τηλεφώνησε στον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για να τον συγχαρεί. Και για να το κάνει ακόμη πιο σαφές ο Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι αυτό το τηλεφώνημα δείχνει την πολιτική μας γραμμή. Αργότερα τόνισε ότι «ο ευρωπαϊκός δυτικός μας προσανατολισμός είναι η σταθερή μας πυξίδα. Αυτός ο προσανατολισμός θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο». Παράλληλα ανέφερε ότι «την ίδια στιγμή, φίλες και φίλοι, θα συνεχίσουμε τη διεύρυνση των σχέσεων μας με όλες τις χώρες της περιοχής, αλλά και με όλες τις δυνάμεις που μπορούν να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στον τερματισμό της κατοχής και στην επίλυση του Κυπριακού, πάντα στο πλαίσιο, το συμφωνημένο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και με απόλυτο σεβασμό στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αυτά κρατήστε τα καλά στο μυαλό σας γιατί έχουν όλα σχέση με τα όσα το παρόν βήμα αναφέρει προειδοποιώντας εδώ και πολλούς μήνες (ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ). Αυτό που δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί όμως ο νέος πρόεδρος της ΚΔ είναι ότι το Φόρεϊν Όφις δεν πρόκειται να κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα (ΕΔΩ), και ότι οι δηλώσεις του δεν έχουν μόνο ένα ακροατήριο... Από όλα αυτά λοιπόν συνάγεται ότι βιάζεται ο Ν. Χριστοδουλίδης, επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο. Ένα ζήλο που θα προκαλέσει ανεπιθύμητες αντιδράσεις, περιπλέκοντας έτι περαιτέρω την κατάσταση στο Κυπριακό... Άλλωστε, όποιος βιάζεται, σκοντάφτει!

Από την επιλογή των υπουργών του -και δη του ΥΠΕΞ/ΥΠΕΝ-, θα εξαχθούν τα επόμενα συμπεράσματα.



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×