Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Το παρασκήνιο της απόφασης Μητσοτάκη για να ξεκινήσουν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες δεν θα αρέσει σε κανέναν

Άλλη μια απόδειξη ότι άλλος κινεί τα νήματα στη χώρα και όχι οι ελληνικές πολιτικές ελίτ... Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου:
"Όπως άκουσα από σοβαρή πηγή, ο Μητσοτάκης καλώς έπραξε περιμένοντας να εξασφαλίσει πρώτα ότι η επίσημη Ουάσιγκτον θα προστατεύσει τα συμφέροντα της ExxonMobil, όπως έκανε και στην κυπριακή ΑΟΖ, άρα και τα στρατηγικά ενεργειακά συμφέροντα της Ελλάδας".

Και κάπως έτσι εξηγείται γιατί μια κυβέρνηση που δεν ήθελε να μετατρέψει το Αιγαίο σε "κόλπο του Μεξικού", ας θυμηθούμε τις αλήστου μνήμης δηλώσεις ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στο Arab News: "Το Αιγαίο είναι ένας παράδεισος στη γη. Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου. Δεν σκοπεύουμε να το μετατρέψουμε σε κόλπο του Μεξικού", τώρα ξαφνικά κάνει στροφή 180 μοιρών και αποφασίζει το αυτονόητο που έπρεπε να πράξει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της χώρας.

Για άλλη μια φορά έρχονται στον νου οι διαπιστώσεις του στοχαστή Παναγιώτη Κονδύλη στο εμβληματικό έργο του «Θεωρία του Πολέμου» (1988 και 1997): "Τα πράγματα θα ήσαν πολύ απλούστερα, εννοείται, αν η Ελλάδα και η Κύπρος δεν ήσαν κράτη με de facto μειωμένα κυριαρχικά δικαιώματα, αν δηλαδή οι αποφάσεις τους δεν εξαρτιούνταν ούτε άμεσα ούτε έμμεσα από το τι ανέχονται οι Ηνωμένες Πολιτείες..."

Περισσότερα και ΕΔΩ!



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×