Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σκοτεινό το δίκτυο της VALIR που μίσθωσε το μοιραίο Antonov - Σχέσεις με διαβόητο έμπορο όπλων!

iEpikaira.-
 [με πληροφορίες από anixneuseis.grarmswatch.comnova.rskrik.rsmportal.mekhaledhamed2.com] Ο δικηγόρος Ivan Ninić προέβη σε μια σοβαρή αποκάλυψη για την εταιρία VALIR στην οποίαν ανήκε το φορτίο του μοιραίου Antonov. Σύμφωνα με τον Ninić, υπάρχει συσχετισμός της εταιρείας με τον διαβόητο Slobodan Tešić -έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους όπλων και πυρομαχικών στα Βαλκάνια- που έχει απασχολήσει τις αρχές, ο οποίος αν και δεν έχει άμεση σχέση με την εταιρεία, οι Stefan Čupković και Khaled Hamed που συνδέονται με την VALIR, είναι άτομα που συνεργάζονται μαζί του (123 και 4).

Ο Ivan Ninić έγραψε στο Twitter ότι το αεροπορικό δυστύχημα στην Ελλάδα αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση ότι το δίκτυο του εμπόρου όπλων Slobodan Tešić "δουλεύει καλά στη Σερβία". Πιο συγκεκριμένα ο Ninić με ένα μακροσκελές νήμα στο Twitter αναφέρει σε ελεύθερη απόδοση:

"Η συντριβή του αεροσκάφους μεταφορών στην Ελλάδα είναι άλλη μια επιβεβαίωση ότι η επιχείρηση του Slobodan Tešić λειτουργεί άψογα στη Σερβία χωρίς κανένα εμπόδιο, ανεξάρτητα από τους καμουφλαρισμένους, εικονικούς ιδιοκτήτες των φερόμενων ως αγοραστών όπλων. Εδώ ένα καλά συντονισμένο δίκτυο με πλοκάμια τρίβει τα χέρια του...
Ένταλμα για τον έμπορο όπλων Slobodan Tešić εκδόθηκε 04/10/21 από τις αρχές της Τυνησίας για το ποινικό αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Το 2017, οι ΗΠΑ, με απόφαση του τότε Προέδρου Ντ. Τραμπ, επέβαλαν κυρώσεις στον Tešić βάσει του νόμου Magnitsky (κυρώσεις που αφορούν σε ανθρώπινα δικαιώματα). Ο Tešić νωρίτερα βρισκόταν στο κατάλογο ταξιδιωτικών απαγορεύσεων του ΟΗΕ, καθώς εξήγαγε -παρά τις απαγορεύσεις- όπλα στη Λιβερία (2003). Σύμφωνα με πληροφορίες (1, 2), ο Tešić έχει πολύ ισχυρές διασυνδέσεις με το κυβερνών Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα του προέδρου Aleksandar Vučić, ενώ φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει εκστρατεία του κόμματος στις τοπικές εκλογές του Nikšić. Ο Tešić αφαιρέθηκε από τη 'μαύρη λίστα' του ΟΗΕ μόλις το κόμμα του Vučić ανέλαβε την εξουσία ενώ ταυτόχρονα το παραχωρήθηκε  και διπλωματικό διαβατήριο από τον Υπουργό Εξωτερικών, Ivan Mrkića, ο οποίος φαίνεται να απασχολούσε εργασιακά την κόρη του Tešić, Danijela. Η δε κόρη του διετέλεσε και υποψήφια βουλευτής με το κόμμα του Vučić.

Αρκεί να διασταυρώσεις τις ανοικτές πηγές και τίποτα παραπάνω. Ιδιοκτήτης της εταιρείας του Βελιγραδίου VALIR DOO έως τις 25 Μαΐου 2020 ήταν ο Stefan Čupković (29), ενώ κατείχε ταυτόχρονα και τη θέση του διευθυντή μέχρι την 1η Ιουνίου 2020. Επί του παρόντος, σκιώδης ιδιοκτήτης είναι ο Mladen Bogdanović (37). Δεν υπάρχει Tešić.

Ωστόσο, μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, ο ίδιος Stefan Čupković ήταν διευθυντής της εταιρείας Βελιγραδίου LUSOR DOO με έδρα την Οδό Diplomatska Kolonija 2, και ο Khaled Hamed (50) ήταν εγγεγραμμένος ως ο πραγματικός ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας [iEpikaira: Η πληροφορία αυτή δεν ήταν δυνατό να διασταυρωθεί.], έμπιστος του Slobodan Tešić.

Ο Kaled Hamed, ένας επιχειρηματίας από την Υεμένη που συνδέεται με τον Tešić, έλαβε τη σερβική υπηκοότητα το 2016

Ο Khaled Hamed γεννήθηκε το 1971 στην Υεμένη, στην πόλη Al-Amana Al-Wahda και κατοικεί στο Βελιγράδι. Έχει τριπλή υπηκοότητα, έχοντας διαβατήρια από Τουρκία, Υεμένη και Σερβία. Έλαβε τη σερβική υπηκοότητα το 2016 "για ειδικά πλεονεκτήματα στην προώθηση των συμφερόντων της Δημοκρατίας της Σερβίας". 

Η ιστοσελίδα krik.rs έγραψε ότι [ο Aleksandar] Vučić, όταν ήταν Πρωθυπουργός της Σερβίας [iEpikaira: Ο Vučić ήταν πρωθυπουργός από το 2014 και εξελέγη πρόεδρος το 2017.], έδωσε υπηκοότητα στον συνεργάτη του Tešić από την Υεμένη [iEpikaira: Σχέσεις με Ιράν;], τον Khaled Abdulkarem Nasser Hamed, το 2016, παρακάμπτοντας την συνήθη διαδικασία επικαλούμενος "εθνικό συμφέρον". 

Η απόφαση χορήγησης υπηκοότητας στον Khaled

Ο Khaled Hamed βρίσκεται πίσω από την εταιρεία STALLWAY LTD [από έρευνα του iEpikaira βρέθηκαν: Certificate A, Certificate B, Certificate C] με έδρα την Κύπρο. Επιπλέον, αναφέρεται σε πολυάριθμες έρευνες εφημερίδων και της αστυνομίας ως δωροδόκος και κατηγορούμενος για ξέπλυμα χρήματος για λογαριασμό του Slobodan Tešić.

Το πόσο σοβαρό είναι το θέμα και πόσο μεγάλο είναι το δίκτυο, επιβεβαιώνει κάποιος 'Snuden' που παραμένει στην ανωνυμία, αλλά προφανώς έχει πρόσβαση σε έγγραφα και πληροφορίες. Ασχολείται σοβαρά και συστηματικά με τα πλοκάμια του συγκεκριμένου δικτύου μέσω της ιστοσελίδας: https://khaledhamed2.com/category/rs/

Όλα αυτά εγείρουν το ερώτημα, ποιες διεθνείς συνέπειες θα υποστεί η Σερβία λόγω της στενής συνεργασίας με το κύκλωμα του Tešić, πόσο επιζήμιο θα είναι αυτό για την βιομηχανία μας [σσ. σερβική], και τελικά ποιός είναι ο εγκέφαλος πίσω από όλα αυτά."



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×