Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Το δίκτυο της εταιρίας VALIR στην οποίαν ανήκε το φορτίο του μοιραίου Antonov

iEpikaira.- Ο δικηγόρος Ivan Ninić προέβη σε μια σοβαρή αποκάλυψη για την εταιρία VALIR στην οποίαν ανήκε το φορτίο του μοιραίο Antonov. Πιο συγκεκριμένα ο Ninić με ένα μακροσκελές νήμα στο Twitter αναφέρει  ότι:

"Pad teretnog aviona u Grčkoj je još jedna potvrda da biznis Slobodana Tešića bez ikakvih barijera perfektno funkcioniše u Srbiji i da to nije nikakva tajna, bez obzira na kamuflirane,fiktivne vlasnike navodnih kupaca oržja i sankcije. Ovde jedna dobro uigrana hobotnica trlja ruke

Dovoljno je samo ukrstiti javno dostupne podatke i ništa više od toga. Vlasnik beogradske firme VALIR DOO do 25.05.2020. bio je izvesni Stefan Čupković (29), a ujedno i direktor iste firme do 01.06.2020. Trenutno je direktor i vlasnik izvesni Mladen Bogdanović (37). Tešića nema.

Međutim, isti Stefan Čupković je do januara 2021. godine bio je direktor u firmi LUSOR DOO Beograd, sa sedištem u Diplomatskoj koloniji broj 2, a kao stvarni vlasnik ove firme registrovan je Khaled Hamed (50), čovek od poverenja upravo Slobodana Tešića.

Khaled Hamed je rodjen 1971. godine u Jemenu, u gradu Al-Amana Al-Wahda i ima prebivalište u Beogradu. Ima trojno državljanstvo, poseduje pasoše država Turska, Jemen i Srbija. On je 2016. dobio srpsko državljanstvo "za posebne zasluge u promovisanju interesa Republike Srbije"

KRIK je pisao da je Vučić, kada je bio premijer Srbije, Tešićevom partneru iz Jemena, Kaledu Abdulkaremu Naseru Hamedu, dodelio državljanstvo 2016. godine preskačući redovnu proceduru i pozivajući se na „nacionalni interes“

Američke sankcije za Tešića, srpski pasoš za njegovog saradnika iz Jemena - KRIKkrik.rs

Khaled Hamed je stoji iza kompanije STALLWAY LTD sa sedištem na Kiparu. Inače se u brojnim novinskim i policijskim istragama pominje kao davalac mita i perač novca u ime i za račun hobotnice pod kontrolom Slobodana Tešića.

Koliko je stvar ozbiljnaa i koliko je mreža velika, potvrđuje da se neki "Snuden" koji ne želi da se potpiše, a očigledno ima pristup dokumentima i informacijama ozbiljno i sistematično bavi ovom hobotnicom preko posebnog web sajta:

Srpski Archives - Mr Khaled Hamedkhaledhamed2.com

Sve ovo nameće pitanje kakve će posledice na međunarodnom planu imati Srbiji zbog intezivne saradnje sa Tešićevom ekipom, koliko su za našu namensku industriju štetni svi ti aranžmani, ko se najviše ugrađuje i ko je mozak svega ovoga."



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×