Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Η μόνη μας ελπίδα, λένε είναι μια θεραπεία ή το ΕΜΒΟΛΙΟ που προωθούν πριν ακόμη παρασκευαστεί... Τώρα ανακάλυψαν ότι με το lockdown που επέβαλαν, τελικά δεν λύνεται το πρόβλημα!

iEpikaira.- Είναι ευρέως γνωστό και γενικότερα αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα ότι ο ιός δεν θα εξαλειφθεί, αλλά πιθανότατα θα υποχωρήσει λόγω αυξημένων θερμοκρασιών και το φθινόπωρο θα επανέλθει.

Για πόσο καιρό νομίζουμε ότι θα αποφεύγουμε τον ιό με το lockdown; Ο ίδιος ο Σ. Τσιόδρας τώρα μας λέει ότι η καραντίνα θα αρθεί γιατί το lockdown δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δήλωσε μεταξύ άλλων στις 22/4/2020 ότι, «είναι αδύνατο να σβήσει μία τέτοια επιδημία, όταν υπάρχει εισαγωγή της επιδημίας από άλλες περιοχές, όταν υπάρχουν «μικρές φωτιές» που σιγοκαίνε και δεν πάρει κανείς τα μέτρα του έγκαιρα». Επεσήμανε μάλιστα ότι είναι «αδύνατον να μην εκτεθούμε στον κορωνοϊό». «Θα πρέπει να απομονωθούμε κυριολεκτικά και να μην έχουμε καμία επαφή με τον έξω κόσμο. Και νομίζω αυτό είναι στα όρια του αδυνάτου για τις περισσότερες χώρες και δεν πρόκειται να γίνει». Ενώ στις 15/4/2020 είχε αναφέρει οι ελπίδες μας βασίζονται στο εμβόλιο ή κάποια νέα πιθανή θεραπεία.
Ο μάλλον αναρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για μαζικό εμβολιασμό των πολιτών όταν παρασκευαστεί το εμβόλιο. Και φυσικά ούτε λόγος για τους αντιρρησίες που μπορεί να αντιδράσουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού το εμβόλιο δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί εάν θα συνοδεύεται από ψηφιακό πιστοποιητικό, και ποιά τεχνολογία αυτό θα φέρει. Το άλλο παράδοξο ασφαλώς είναι ότι εκδόθηκε ΦΕΚ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για υποχρεωτικό εμβολιασμό ήδη από τις 25 Φεβρουαρίου 2020, αλλά δεν θα το σχολιάσουμε επί του παρόντος.

Επομένως αυτό που υποστήριζε εξ αρχής ο Καθηγητής λοιμωξιολογίας του Στάνφορντ Ι. Ιωαννίδης, ότι δηλαδή ένα τυφλό lockdown, χωρίς ευρύ έλεγχο του πληθυσμού, δεν αντιμετωπίζει τον ιό, τώρα έρχονται να το επιβεβαιώσουν και οι ίδιοι οι Έλληνες ιθύνοντες. Την ίδια περίπου άποψη έχει και ο καθηγητής του Χάρβαρντ Όθων Ηλιόπουλος.
Εντωμεταξύ όμως οδήγησαν την ελληνική οικονομία στα τάρταρα εν μέσω αυξημένης τουρκικής επιθετικότητας και εγκαθίδρυσαν νέες μεθόδους κατάλυσης βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση. Ταυτόχρονα η χειραγώγηση των ΜΜΕ με την τρομοκρατία των δελτίων ειδήσεων και όχι μόνο, κατάφεραν να πείσουν τον λαό ότι όλα έγιναν για "το κοινό καλό" γεγονός που αντανακλάται στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το κυβερνών κόμμα στα ύψη. Καθόλου άσχημη συγκυρία για την κυβέρνηση για να πάει σε εκλογές δεν νομίζετε;



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×