Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Τί πέτυχε η Τουρκία με την πρόκληση του Oruc Reis; Ο επικίνδυνος εφησυχασμός

iEpikaira.- [δημοσιεύτηκε στις 16:45, 01-02-2020] Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στρατιωτικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι η αεροφωτογραφίες που τράβηξε στις 9:10 το πρωί της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2020 το ελληνικό F-16 με υπερπτήση (διότι η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» βρισκόταν στα 40 μίλια μακριά και δεν δύνατο να παρακολουθήσει τις ενέργειες του σεισμογραφικού), έδειξαν ότι το Oruc Reis είχε ποντίσει τα ηχοβολιστικά καλώδια. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οι τούρκοι έκαναν πράξη τις δηλώσεις πρόθεσης διενέργειας σεισμογραφικών ερευνών στην περιοχή, και άρα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα επειδή δημιούργησε προηγούμενο ως απόπειρα για να εφαρμοστεί η υποτιθέμενη οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας σύμφωνα με το τουρκολιβυκό ψευδομνημόνιο και δη στο μείζονως σημασίας τριεθνές όπου οι υφαλοκρηπίδες Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου ενώνονται! Ήταν το πρώτο προπαρασκευαστικό βήμα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την απάντηση του κυβερνήτη του Oruc Reis ο οποίος είπε «Βρισκόμαστε στην τουρκική ΑΟΖ»  όταν η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» εξέπεμψε σήμα διευκρινίζοντας ότι «Βρίσκεστε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Δεν έχετε άδεια για έρευνες. Αποχωρήστε άμεσα». 
Όσον αφορά στην αναίτια και επικίνδυνη υποβάθμιση του γεγονότος που επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση δικαιολογώντας την παραβίαση του Oruc Reis και προκρίνοντας το σενάριο της «αβλαβούς διέλευσης» επειδή δήθεν παρασύρθηκε από την κακοκαιρία περί τα 60 με 70 μίλια (!) εντός των ελληνικών υδάτων (όχι χωρικά, ή αλλιώς εντός της ΑΟΖ εάν ανακηρυχθεί, όπως αυτή ορίζεται βάσει της αρχής της μέσης γραμμής), οι φωτογραφίες του F-16 (πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές) έρχονται ως καταπέλτης να την διαψεύσουν, αφού δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά κακές ήταν οι συνθήκες στην περιοχή. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τους live μετεωρολογικούς χάρτες. Επιπλέον διευκρινίζεται ότι σε καμία περίπτωση το ερευνητικό δεν θα προχωρούσε στον παρακινδυνευμένο ποντισμό των καλωδίων εν μέσω θαλασσοταραχής παίζοντας κορώνα γράμματα με την ασφάλειά του αλλά και την πιθανότητα απώλειας του εξοπλισμού. 
Συνοψίζοντας, η Τουρκία με αυτήν την αναίμακτη πρόκληση ανήμερα των Ιμίων, κατάφερε πρώτον να κάνει πράξη τις δηλώσεις πρόθεσης διενέργειας σεισμογραφικών ερευνών εντός των ελληνικών υδάτων δημιουργώντας προηγούμενο, και δεύτερον, πέτυχε να λάβει ως απάντηση μια αναίτια υποβάθμιση του γεγονότος από την ελληνική κυβέρνηση που επέδειξε υποχωρητικότητα και «ανεκτικότητα» στην παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων επιρρίπτοντας ευθύνες για άλλη μια φορά στον «αέρα που παρέσυρε το σκάφος».

Είναι πρόδηλο επίσης ότι η Τουρκία ελέγχει τις αντιδράσεις μας, «μέτρησαν χρόνους, αντανακλαστικά και διαθέσεις», προετοιμάζοντας τις επόμενες κινήσεις της, διότι η εισβολή του Oruc Reis είναι μόνο η αρχή, όμοια με την πρακτική που της επιτράπηκε να εφαρμόσει στην Κύπρο, για την οποία δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών εφόσον της το επιτρέψαμε με την κατάλυση του Δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ, και την επιβεβαίωση των εκτιμήσεων ΕΔΩ...

Παρακολουθήστε ΕΔΩ live τις κινήσεις του σεισμογραφικού!



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×