Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Oruc Reis κάνει σεισμογραφικές έρευνες ακριβώς επάνω στο όριο της ΑΟΖ μας! Το έχουμε συνειδητοποιήσει!;

iEpikaira.- [ανανεώθηκε στις 30/9/2019, 15:03] Το iEpikaira έχει επανειλημμένα επιστήσει την προσοχή στις ενέργειες των Τούρκων με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis στην περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου. Στο ως άνω διάγραμμα είναι αποτυπωμένο το στίγμα του σκάφους τις τελευταίες 24 ώρες μέχρι και τις 11:44 UTC (δηλαδή 14:44 ώρα Ελλάδος) 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο vesselfinder.com.

Με δημοσίευμά μας από τις 18 Σεπτεμβρίου επιβεβαιώθηκε ότι το Oruc Reis έχει ξεκινήσει σεισμογραφικές έρευνες στην εν λόγω περιοχή στις 18 Σεπτεμβρίου 2019, και επιβεβαιώνεται από το παρακάτω διάγραμμα (στίγμα 24 ώρες πριν της 18 Σεπτεμβρίου, 10:11 UTC).
Διευκρινίζεται ότι με κόκκινο αναπαριστάται η τουρκική υφαλοκρηπίδα σύμφωνα με τον χάρτη του καθηγητή Ι. Μάζη και Γ. Σγούρου. Σημειώνεται επίσης ότι μικρές αποκλείσεις μπορεί να υφίστανται στο ακριβές όριο της υφαλοκρηπίδας σε σχέση με το στίγμα του Oruc Reis.
Ανώτατες πηγές εδώ και καιρό έχουν ξεκαθαρίσει ότι σε τμήμα ελληνικής υφαλοκρηπίδας δεν θα επιτρέψουν να πλεύσει το Oruc Reis. Το αποφασιστικό μήνυμα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ιδιαιτέρα με τη παρουσία των υποβρύχιων κυνηγών τύπου 214 που βρίσκονται στην περιοχή, απ' ότι φαίνεται το έχουν λάβει σοβαρά υπόψη οι γείτονες, αλλά ταυτόχρονα ελέγχουν και τα αντανακλαστικά μας πλέοντας ακριβώς επάνω στο όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Παρά ταύτα, η κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό.

Για να παρακολουθήστε live τις κινήσεις του Oruc Reis επισκεφθείτε τον σύνδεσμο ΕΔΩ.



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×