iEpikaira.- Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, σε ομιλία του Ρ.Τ. Ερντογάν σε τελετή βράβευσης τούρκων εξαγωγέων, είπε ότι «εάν ακόμη υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν τις λεκτικές διαμάχες για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο ως ένα απλό καβγά για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από αυτή τη δουλειά».
Εν συνεχεία αφού ανέφερε ότι πλέον η Τουρκία έχει δικά της ερευνητικά σκάφη, δήλωσε ξεκάθαρα ότι «αν κάποιοι κάνουν κινήσεις, κι εμείς με όλες τις φρεγάτες μας και αν χρειαστεί μαζί με τα αεροσκάφη μας παίρνουμε τη θέση μας δίπλα σε εκείνα τα πλοία μας και συνεχίζουμε τις εργασίες μας».
Και συνεχίζει λέγοντας ότι «Άλλωστε με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας έχουμε πάρει τη θέση μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε εκεί!»
Και συνεχίζει λέγοντας ότι «Άλλωστε με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας έχουμε πάρει τη θέση μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε εκεί!»
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk personeli için tutuklama emri çıkaran Rum Yönetimi'nin tehdidine ilişkin konuştu:— Yeni Şafak (@yenisafak) June 16, 2019
❝Birileri kaşını gözünü oynatırsa hemen gemilerimizin yanında yer alırız. Birileri tutuklama kararı almış. Neyi tutuklatıyorsunuz? Avucunuzu yalarsınız!❞ pic.twitter.com/Fl4q6osQt0
Το πώς θα διαχειριστεί η Ελλάδα την πολύ συγκεκριμένη αυτή ευθεία απειλή, θα καθορίσει την επόμενη αντίστοιχη κίνηση του νεοσουλτάνου στην ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή του Καστελόριζου με το "Γιαβούζ". Η αμυντικά ευάλωτη Κύπρος είναι η "εύκολη λεία" του αρπακτικού, που αν ανοίξει η όρεξή του, δύσκολα θα κατευνασθεί.
Βέβαια εάν περιμένουμε από την παρούσα ελληνική Κυβέρνηση να αντιδράσει σθεναρά, είμαστε μάλλον γελασμένοι, δεδομένου ότι η ενδοτικότητά της, ειδικά στο Σκοπιανό, ήταν αυτή που έδωσε το λάθος μήνυμα και το πράσινο φως στην επεκτατικότητα των γειτόνων. Η σχέση των αντιμιλιταριστών κυβερνώντων με τις ένοπλες δυνάμεις σε καμία περίπτωση δεν μας εμπνέει εμπιστοσύνη, ούτε και μας επιτρέπει να φανταστούμε μια ισχυρή απάντηση στις τουρκικές μαξιμαλιστηκές επιδιώξεις. Εξίσου αβάσιμες είναι οι ελπίδες στον "από μηχανής Θεό", είτε αυτός είναι ΕΕ είτε Ισραήλ, ΗΠΑ, Αίγυπτος κλπ. Ποιός και γιατί να θυσιάσει τα παιδιά του σε ένα πόλεμο που δεν είναι δικός του, ειδικά έναντι της απρόβλεπτης Τουρκίας!; Επιπλέον, το ενδεχόμενο της ακυβερνησίας είναι και αυτό επιβαρυντικό στην παρούσα συγκυρία και σφόδρα επικίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια.
Όσον αφορά όμως στο αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεών μας, χωρίς αμφιβολία, το ήθος και η αυτοθυσία τους είναι ικανά για να υπερκεράσουν την τουρκική απειλή, αρκεί να μην υπονομευθούν από την όποια πολιτική ηγεσία. Στα Ίμια εκλιπαρούσαν για να εμπλακούν, αλλά τότε η Κυβέρνηση τους απέτρεψε με τα γνωστά αποτελέσματα. Αντίστοιχα μας προτείνουν και σήμερα οι αμετανόητοι ιθύνοντες.
Όπως ήδη επισημάναμε σε προηγούμενο άρθρο, οι επόμενες εβδομάδες, είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την Ελλάδα και πολύ περισσότερο για την Κύπρο.
Όπως ήδη επισημάναμε σε προηγούμενο άρθρο, οι επόμενες εβδομάδες, είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την Ελλάδα και πολύ περισσότερο για την Κύπρο.

.png)
