Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Από το κολλητάρι του Νίκου Παππά και το ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ της ΔΕΠΑ, στα αεροπλάνα του Μαδούρο!

Οσμή σκανδάλου μεγατόνων για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ημέτερους!  Από το φυσικό αέριο της ΔΕΠΑ και τα Λιπάσματα Λαυρεντιάδη στον συνεργάτη του Νίκου Παππά και τα αεροπλάνα της Βενεζουέλας!
Ο αναντίρρητος ρόλος προσώπων του κυβερνητικού περιβάλλοντος στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ-ELFE που είχε σαν αποτέλεσμα την υπερχρέωση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) με 130 εκατ. ευρώ από την ELFE Λιπάσματα Καβάλας, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Τα υπέρογκα "μαύρα" ποσά στους λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη, του στενού συνεργάτη και φίλου του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά. Η ξαφνική παραίτηση του Προϊσταμένου της σχετικής έρευνας στην Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος. Και κάπου στο ενδιάμεσο τα αεροπλάνα της Βενεζουέλας που κόβουν βόλτες στα ελληνικά αεροδρόμια, σκιαγραφούν στο σύνολό τους ένα ζοφερό σκηνικό διαπλοκής και συνδιαλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ξεκίνησε από το 2013.

Από μεροκαματιάρης έγινε Golden Boy της Αριστεράς
Μανώλης Πετσίτης δήλωνε έως το 2014 σερβιτόρος, αλλά μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, άλλαξε η ζωή του. Από τα 5.000 ευρώ ετήσια εισοδήματα, έφτασε να έχει μετά από δύο χρόνια 204.000 ευρώ (!). Από το 2016 ο Μ. Πετσίτης έγινε συνεργάτης της ELFE, Λιπάσματα Λαυρεντιάδη, και έλαβε το 2017 επιπλέον αύξηση κατά +65% στις απολαβές του. Ταυτόχρονα διετέλεσε στενός (!) συνεργάτης του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά. 
Φλαμπουράρης, Πετσίτης, Τσίπρας πανηγυρίζουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική νίκη του Σεπτεμβρίου του 2015
Το παρελθόν του Μ. Πετσίτη με τον ΣΥΡΙΖΑ - Λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου 
Ήταν ενεργό μέλος της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Καισαιριανής, μαζί με τον νυν Υπουργό Νίκο Παππά και τον Θεόδωρο Κιτσάκο. Ο τελευταίος διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, και προηγουμένως Γενικός Διευθυντής της ELFE του Λ. Λαυρεντιάδη. Ο Θ. Κιτσάκος ανέλαβε τη ΔΕΠΑ το Νοέμβριο του 2015 μέχρι την αποπομπή του ένα χρόνο αργότερα. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα αύξησε τις οφειλές της ELFE προς την ΔΕΠΑ κατά 30 εκατ. ευρώ. γι' αυτό και εναντίον του Θ. Κιτσάκου έχει ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη. 
Το βράδυ του δημοψηφίσματος στο Μαξίμου
Ο Μ. Πετσίτης «Λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου» δήλωσε ο Θεόδωρος Κιτσάκος στα ΝΕΑ. Σημείωσε μάλιστα ότι «δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ υπηρεσιακού χαρακτήρα επισκέψεις από τον κ. Πετσίτη». Επιπλέον ο Θ. Κιτσάκος, κατονόμασε υπουργούς της κυβέρνησης που τήρησαν στάση ανοχής προς τον υπόδικο επιχειρηματία για τα «φέσια» της ELFE. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι όλοι στην κυβέρνηση μεταξύ των οποίων οι Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σταθάκης, Πιτσιόρλας και Τζάκρη γνώριζαν τι συνέβαινε μεταξύ Λαυρεντιάδη και ΔΕΠΑ. Ταυτόχρονα δημοσιοποιούνται και emails του ίδιου προς υπουργούς, που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του. 
Ο Μ. Πετσίτης δίπλα στον Τσίπρα την επομένη της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ
Η σχέση του Θ. Πετσίτη με τον Νίκο Παππά, η πρόσληψή του στον Λ. Λαυρεντιάδη και οι επισκέψεις του στο γραφείο του Θεόδωρου Κιτσάκου, του πρώην ισχυρού άνδρα της ΔΕΠΑ είναι μόνο η αρχή του κουβαριού. Σε λογαριασμούς του Μ. Πετσίτη βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά «άγνωστης αιτιολογίας», που προέρχονται από κυπριακές εταιρείες στις οποίες δεν προκύπτει ότι εργάστηκε! Συγκεκριμένα, στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη εντοπίζονται πληρωμές που έχει λάβει από την εταιρεία του κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου. Ο τελευταίος εμφανίζεται στα γνωστά Panama Papers, ως δημιουργός των offshore εταιρειών με έδρα τον Παναμά. Ο Αρτεμίου με την σειρά του σχετίζεται και με το περίεργο ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα το 2013 (sic). «Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές από το Καράκας, τον Αύγουστο του 2013 ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στη Βενεζουέλα με τον Κύπριο δικηγόρο, που διαχειρίζεται offshore εταιρίες, Αρτέμη Αρτεμίου».
Ποιά είναι η σχέση του Αρτέμη Αρτεμίου με το Μαξίμου; 
Η συνεργασία σχέση Α. Αρτεμίου με το Μαξίμου, επιβεβαιώθηκε όταν ο Ελεύθερος Τύπος δημοσίευσε φωτογραφία του δικηγόρου να εξέρχεται από το Μέγαρο. Τότε ο ίδιος ο δικηγόρος δικαιολογήθηκε δηλώνοντας ότι πήγε για να συζητήσει κάποια επενδυτική πρόταση... Όμως η σχέση του κ. Αρτεμίου με τον στενό κύκλο του Μαξίμου είχε ήδη το παρελθόν με την επίσκεψη στη Βενεζουέλα το 2013.

Το ταξίδι του Νίκου Παππά στην Βενεζουέλα το 2013
Ο Αρτέμης Αρτεμίου συνόδευε τον Νίκο Παππά στο περίεργο ταξίδι στην Βενεζουέλα, μαζί με εκπρόσωπους από ελληνικές εταιρείες πετρελαιοειδών. Οι φωτογραφίες από το ταξίδι με το ιδιωτικό αεροσκάφος του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία  Μαχέντ Χαλίλ της Βενεζουέλας, που έχει στενές σχέσεις με το καθεστώς είναι αδιάψευστοι μάρτυρες. Σημειώνουμε ότι στο ίδιο αεροσκάφος το 2015 συνελήφθησαν από τις αμερικανικές αρχές τα ανίψια του προέδρου της Βενεζουέλας να μεταφέρουν 800 κιλά κοκαΐνης, δικάστηκαν για εμπόριο ναρκωτικών και καταδικάστηκαν.
Ο Α. Αρτεμίου ακριβώς πίσω από τον Ν. Παππά
Τότε ο Νίκος Παππάς έκανε μια ασαφής και θολή δήλωση ότι πήγε για να διερευνήσει τις προοπτικές για επίσημη επίσκεψη του τότε Αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Βενεζουέλα. Ήταν όμως τυχαία η παρουσία εκπροσώπων ελληνικών εταιρειών και η παρουσία δικηγόρου που ειδικεύεται στις offshore;
Από το ταξίδι του Ν. Παππά και του Α. Αρτεμίου με το τζετ του Μαχέντ Χαλίλ
Αγορές ακινήτων με εμβάσματα από Βενεζουέλα
«Δίαυλο ροής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την Βενεζουέλα στην Ελλάδα, μέσω των υποκαταστημάτων δύο Ελβετικών Τραπεζών στις ΗΠΑ. Τα χρήματα αυτά φέρεται να επενδύθηκαν στην Ελλάδα από το 2015 σε αγοραπωλησίες ακινήτων...Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένα από αυτά είναι ακίνητα στην Αττική και άλλα σε νησιά του Αιγαίου. Υπολογίζεται ότι το ποσό που θεωρείται ότι διατέθηκε είναι μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Έναυσμα της έρευνας εκτιμάται ότι είναι έγγραφη αναφορά η καταγγελία που έφθασε στην Αρχή, σύμφωνα με την οποία οι εν λόγω συναλλαγές και επενδύσεις δεν αφορούν μια επιχειρηματική επιλογή ιδιωτών αλλά πρόκειται για πιο οργανωμένο σχέδιο να μεταφερθούν χρήματα στην Ελλάδα». Αν και ακόμη δεν ξεκαθαρίστηκε από τις αρχές αν υπάρχει διασύνδεση με τον Μ. Πετσίτη.

Τα σούρτα φέρτα από αεροπλάνα της Βενεζουέλας στην Ελλάδα
Εντωμεταξύ τουλάχιστον 8 αεροσκάφη της κυβέρνησης Μαδούρο έχουν προσγειωθεί σε ελληνικά αεροδρόμια στην Αθήνα, στο Ηράκλειο και στην Καβάλα (σσ. Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει σχέση με τα Λιπάσματα Καβάλας που βρίσκονται μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά από τον Αεροδρόμιο Καβάλας). Τα αεροσκάφη ανήκουν στην κρατική εταιρίας πετρελαίου της Βενεζουέλας  PDVSA αλλά χρησιμοποιούνται κατά κόρον από το καθεστώς Μαδούρο. Σύμφωνα με πολιτικές πηγές της Βενεζουέλας, το Φάλκον του Μαδούρο εντοπίζεται στο Αμπου Ντάμπι και σε αφρικανικές χώρες, ωστόσο το στίγμα του σε αρκετές περιπτώσεις χάνεται. Νέα ερωτήματα λοιπόν ανακύπτουν για τις στενές σχέσεις του Μαξίμου με το καθεστώς Μαδούρο, μέσω των Α. Αρτεμίου, Μ. Πετσίτη και Νίκου Παππά. 
Η Αντιεισαγγελέας και ο Προϊστάμενος που ωθήθηκε σε παραίτηση
Την υπόθεση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θ. Κιτσάκου, εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για τα χρέη της ELFE του Ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ, έχει συνέχεια. Συγκεκριμένα, παραιτήθηκε ο προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών της Α’ Μονάδας της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ενόσω ερευνούσε την υπόθεση. Ο προϊστάμενος καταγγέλλει την Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή, ότι τον μετέθεσε αναιτιολόγητα στη Β’ Μονάδα σε θέση απλού υπαλλήλου. 
Νέα κατηγορία κατά Λαυρεντιάδη και ο συσχετισμός με τον ΣΥΡΙΖΑ 
Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και τέσσερις συνεργάτες του βαρύνονται με νέα δίωξη για την υπόθεση της ELFE, μετά από μήνυση της Alpha Bank για ηθική αυτουργία σε απάτη σχετικά με τη μεταβίβαση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας λιπασμάτων ELFE στη Νέα Καρβάλη σε δύο άλλες εταιρείες, με αποτέλεσμα, να μην εξοφλούνται δάνεια εκατομμυρίων που είχαν ληφθεί από την τράπεζα. 
Μ. Πετσίτης την βραδιά της εκλογικής νίκης 20ης Σεπτεμβρίου 2015.
Ο Λ. Λαυρεντιάδης υποστήριζε μέχρι πρόσφατα ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την λιπασματοβιομηχανία της Καβάλας. Οι έρευνες των Αρχών απέδειξαν πως είναι ο μοναδικός δικαιούχος μιας σειράς εταιρειών οι οποίες συνδέονται με την ELFE. Συγκεκριμένα, μοναδικός μέτοχος (100%) της ELFE είναι η εταιρεία Sapphire Lamda Capital Συμμετοχων ΑΕ. Μοναδικός μέτοχος της Sapphire είναι η Diamond Lamda Capital SA. Ακολούθως, μοναδικός μέτοχος της Diamond Lamda Capital είναι η Golden Lamda Capital Ανώνυμη Συμβουλευτική Εταιρεία. Αυτή ανήκει στη Nikastero Trading Limited, την «αμαρτωλή» από την υπόθεση Proton Bank κυπριακή εταιρεία, διευθυντής της οποίας είναι ο Σωτηράκης Παναγιώτου, τον οποίο εκπροσωπεί φορολογικά στην Ελλάδα ο Μανώλης Πετσίτης! Και εδώ επανερχόμαστε στην έμμεση σχέση με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως προαναφέρθηκε η οποία διαφαίνεται ξεκάθαρα και σε προηγούμενο άρθρο μας ΕΔΩ..! 

Εν κατακλείδι
Διερωτόμαστε λοιπόν... Πόσο τυχαία μπορεί να είναι όλα αυτά; Οι προεκλογικές βόλτες στην Βενεζουέλα, οι σχέσεις με μεγαλοεπιχειρηματίες που διώκονται για απάτες, οι offshore εταιρίες, και τα Golden Boys της Αριστεράς;! Αυτό ακριβώς είναι το "Ηθικό Πλεονέκτημα της Αριστεράς"! Αυτή είναι η "Πρώτη Φορά Αριστερά". Η σήψη, η διαπλοκή, η απάτη και η προδοσία ενός λαού που πίστεψε όταν του έριχναν στάχτη στα μάτια. Τουλάχιστον την επόμενη φορά που θα απλώσουμε το χέρι στην κάλπη, ας είμαστε λίγο περισσότερο υποψιασμένοι...



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×