Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Το ναυάγιο με τις Γαλλικές Φρεγάτες και η θεία από το Σικάγο...

Το σύνδρομο μειονεκτικότητας (για να μην πούμε ραγιαδισμού) είναι γνωστό ότι διακατέχει μια μερίδα Ελλήνων, κυρίως με αριστερόστροφες πεποιθήσεις. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το σενάριο της εκμίσθωσης των Γαλλικών Φρεγατών που καλλιεργήθηκε κατά βάση για την δημιουργία φρούδων ελπίδων για εσωτερική κατανάλωση και κατά δεύτερο λόγο ως μια μυωπική, αν όχι αυτοκαταστροφική, εξωτερική πολιτική του τύπου «προσέχετε γιατί θα βάλουμε τους φίλους μας να σας μαλώσουν…» 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του militaire.gr που επικαλείται πηγές εκ των έσω, έχει οριστικά ναυαγήσει το σχέδιο εκμίσθωσης των φρεγατών FREMM πριν ακόμη «αποπλεύσει». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η Γαλλική Κυβέρνηση δεν έχει σκοπό ούτε καν να δώσει αρνητική απάντηση επί του θέματος, πράγμα που δεν μας κάνει εντύπωση, αφού με άλλα λόγια εννοεί «με τον χαζό του χωριού θα ασχολούμαστε;». 

Οι άτσαλοι (αν όχι τραγελαφικοί) χειρισμοί της κυβέρνησης επί του συνόλου των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, απλά επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά την ανικανότητά τους η οποία εγείρει σωρεία από υποψίες που αγγίζουν τα όρια της στοχευμένης υπονόμευσης της εθνικής μας κυριαρχίας, πράγμα που έχουμε ήδη αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο μας ΕΔΩ
Επί του θέματος όμως ως γενικότερη παρατήρηση οφείλουμε να διευκρινίσουμε αυτό που έχουμε επισημάνει επανειλημμένα, ότι δηλαδή κανένας δεν θα μας βάλει πλάτες όταν τα πράγματα θα δυσκολέψουν και ειδικά σε περίπτωση εχθρικής κίνησης εναντίων μας. Ούτε η Ευρώπη και σίγουρα ούτε το ΝΑΤΟ! Οι συμμαχίες αυτές είναι μονόδρομες "φιλίες" που ιστορικά έως και σήμερα, λειτουργούν ως μηχανισμοί απομύζησης του εθνικού μας πλούτου, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και κυρίως με την αγορά αμυντικών εξοπλισμών. Αυτές οι «συμμαχίες» λειτουργούν μόνο μεταξύ συμμάχων που είναι ισχυροί και άρα υπολογίσιμοι. 

Ο μόνος τρόπος για να έχουμε ισχυρή παρουσία ως έθνος, είναι να αποβάλλουμε το σύνδρομο του ραγιαδισμού και να δουλέψουμε για να γίνουμε οικονομικά και άρα αμυντικά ισχυροί. Το αν βέβαια υπάρχουν οι πολιτικοί για να το κάνουν αυτό πράξη, είναι ένα άλλο θέμα… Αυτό που όμως ως Έλληνες πολίτες-πατριώτες οφείλουμε να έχουμε πάντοτε κατά νου είναι ότι, "η θεία από το Σικάγο" δεν πρόκειται να μας σώσει! Αυτό που θα μας σώσει είναι η πίστη μας και η αγάπη για την πατρίδα, και αυτά πρέπει να ‘χουμε ως οδοδείκτες την επόμενη φορά που θα κληθούμε να ψηφίσουμε, γιατί τότε δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία... 



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×