Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Είναι πιθανό το επεισόδιο με Τουρκία για να πάει ο Ερντογάν σε εκλογές με πολεμικό κλίμα και να δώσει απάντηση στους κεμαλιστές που τον κατηγορούν ότι παραχώρησε νησιά;!

Αυτή είναι η χθεσινή μας ανάρτηση στο Twitter που σήμερα επιβεβαιώνει την υποψία ότι ο Πάιατ γνωρίζει ότι κάτι θα συμβεί τους επόμενους μήνες δηλώνοντας εκτός των άλλων ότι “Οι επόμενοι δύο μήνες είναι κρίσιμοι”...

Σε συνέχεια της παραπάνω ανάρτησή μας, ας σημειωθεί ότι σε αυτές τις εκλογές ο Ερντογάν δεν παίζει απλά την θέση του αλλά και το κεφάλι του κυριολεκτικά. Και ενώ κάποιοι πανηγυρίζουν και νομίζουν ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση εντός της Τουρκίας, δεν καταλαβαίνουν ότι ο δικτατορίσκος θα επιχειρήσει να κάνει αυτό που ξέρει καλά, δηλαδή την εξαγωγή των όποιων προβλημάτων του. Οι Τούρκοι ιστορικά ουδέποτε υπήρξαν σπλαχνικοί στους ηγέτες που υπονόμευσαν την ακεραιότητα της χώρας (με σχετικά πρόσφατο παράδειγμα τον απαγχονισμό του Αντνάν Μεντερές το 1961) και ο Ερντογάν το γνωρίζει καλά! Άλλωστε οι μνήμες του πρόσφατου πραξικοπήματος είναι πολύ νωπές. Η υπερψήφιση λοιπόν από το τουρκικό κοινοβούλιο της πρότασης για τρίμηνη παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην οποία βρίσκεται ήδη η Τουρκία, αποτελεί και αυτή ένα επιπλέον σημάδι.

Οι δηλώσεις του Τούρκου αντιπρόεδρου Μπεκίρ Μποζντάγ λίγο πριν ανακοινωθούν οι πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές είναι επίσης ενδεικτικές του προεκλογικού κλίματος που θα καλλιεργήσει η Τουρκία: «Για να μην υπάρξουν ανεπιθύμητα γεγονότα στην θάλασσα του Αιγαίου και στα νησιά της, είναι ανάγκη η Ελλάδα να σταματήσει την προκλητική και επιθετική στάση της. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να υπάρξουν δυσάρεστα περιστατικά που δεν τα επιθυμούμε.»

Παρά ταύτα και προς αποφυγήν παρανοήσεων, στην παρούσα φάση ακόμη δεν φτάσαμε στο σημείο μηδέν της πιθανής ελληνοτουρκικής διένεξης, πράγμα που μάλλον προϋποθέτει να έχει προηγηθεί η διακοπή των διπλωματικών σχέσεών μας αφού πρώτα κλιμακωθεί περαιτέρω η ένταση κυρίως στο Αιγαίο...

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ!


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×