Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Φουλ για συμφωνία με την Αίγυπτο πάει ο Ερντογάν και άρχισε τα χατήρια στον Σίσι

Μετά την επίσκεψη Ερντογάν στο Κάιρο η Τουρκία αφαιρεί την υπηκοότητα από τον επιτετραμμενο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Πηγές τηςAl Arabiya.net: Ο Μαχμούντ Χουσεΐν, ο επιτετραμμένος οδηγός, έμαθε ότι η εθνικότητα του είχε αφαιρεθεί και το προσωπικό του διαβατήριο ακυρώθηκε

Με μεγάλη έκπληξη, μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αίγυπτο, πηγές αποκάλυψαν την ύπαρξη τουρκικής απόφασης για αφαίρεση της υπηκοότητας από τον Μαχμούντ Χουσεΐν, τον επιτετραμμένο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που κατοικεί στην Κωνσταντινούπολη.
Πηγές αποκάλυψαν στο Al Arabiya.net ότι ο Μαχμούντ Χουσεΐν, έμαθε για την αφαίρεση της ιθαγένειάς του και την ακύρωση του προσωπικού του διαβατηρίου, τις τελευταίες ημέρες, προσθέτοντας ότι οι τουρκικές αρχές δεν του εξήγησαν τον λόγο της ανάκλησης της ιθαγένειας και του ζήτησε να ορίσει δικηγόρο για να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές και να μάθει τον πραγματικό λόγο.
Το Al Arabiya.net πληροφορήθηκε ότι ο Χουσεΐν πούλησε ένα διαμέρισμα που είχε στην Κωνσταντινούπολη και αυτή τη στιγμή μελετά με τους αξιωματούχους της Αδελφότητας τη θέση του, εάν θα μείνει για να λύσει το πρόβλημα με τις τουρκικές αρχές ή θα αναζητήσει άλλη χώρα στην οποία θα διαμένει.
Σε ένα σχετικό πλαίσιο, οι ηγέτες της Αδελφότητας άρχισαν να εγκαταλείπουν το τουρκικό έδαφος μετά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένων μελών μέσων ενημέρωσης και μελών του Κινήματος Hasm της Αδελφότητας, καθώς και ακαδημαϊκών μελών που εργάζονταν σε τουρκικά πανεπιστήμια, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιορίστηκαν.
Οι διαιρέσεις είχαν επιδεινωθεί εντός της Αδελφότητας πριν από 3 χρόνια και χωρίστηκε σε δύο μέτωπα αφού το Μέτωπο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να διορίσει τον Μαχμούντ Χουσεΐν ως επιτετραμμένο δράσης της ομάδας, διαδεχόμενος τον Ιμπραήμ Μουνίρ, ο οποίος πέθανε στις 4 Νοεμβρίου, ενώ το Μέτωπο του Λονδίνου αποφάσισε να διορίσει τον Δρ. Ο Salah Abdel Haq ως θεωρητικό σύμβουλο του γκρουπ.
Μήνες πριν μετά την επίσημη ανακοίνωση της αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ της Αιγύπτου και της Τουρκίας και την αναβάθμιση των διπλωματικών τους σχέσεων σε επίπεδο πρεσβευτών, η Τουρκία επέβαλε νέους περιορισμούς στις δραστηριότητες της Αδελφότητας και των μελών της που κατοικούν στην τουρκική επικράτεια.
Οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία επιδρομών σε μέλη της Αδελφότητας που διαμένουν στη χώρα, συλλαμβάνοντας όσους δεν έχουν ταυτότητα, κατοικία ή εθνικότητα. Ζήτησαν επίσης από δύο μέλη της ομάδας, τον Musab Al-Samaliji και τον Islam Ashraf, να εγκαταλείψει την επικράτειά της.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν ότι οι τουρκικές αρχές επέβαλαν αυστηρούς περιορισμούς στα μέλη της ομάδας και απαίτησαν να μην δημοσιεύουν προσβλητικές ειδήσεις, αναρτήσεις ιστολογίου ή tweets που επικρίνουν το καθεστώς στην Αίγυπτο ή τον Αιγύπτιο πρόεδρο Abdel Fattah al-Sisi και απείλησαν όσους παραβίασαν τις οδηγίες θα φύγουν αμέσως και θα απελαθούν από τη χώρα.
Επισήμανε ότι οι τουρκικές αρχές επέβαλαν επίσης αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις μελών που καταδικάστηκαν σε θάνατο και συνδέονται με την ομάδα ή είναι πιστά σε αυτήν, όπως οι Nasr al-Din Faraj al-Ghazlani, Majdi Salem, Muhammad Abd al-Maqsoud, Ισλάμ. al-Ghamri και Mustafa al-Badri και αρνήθηκαν να χορηγήσουν υπηκοότητα στους δύο τελευταίους. Αρνήθηκε επίσης να χορηγήσει υπηκοότητα σε άλλο μέλος της Αδελφότητας, τον Δρ. Μοχάμεντ Ελχάμι, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση ενός κέντρου που συνδέεται με την ομάδα και την τεκμηρίωση και την ιστορία της.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την Αίγυπτο την περασμένη Τετάρτη για πρώτη φορά μετά από ένα διάλειμμα που διήρκεσε περισσότερα από 11 χρόνια και υπέγραψε συμφωνίες και μνημόνια κατανόησης με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi. Αποφασίστηκε επίσης η αναδιάρθρωση των συναντήσεων των ανώτατων -Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας σε επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: militaire.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×