Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο - Ο Μητσοτάκης δήλωσε στο CNN: "Έλληνες και Τούρκοι είναι φίλοι..."

Βρισκόμαστε σε σεισμογενές έδαφος, Έλληνες και Τούρκοι είναι φίλοι, έχουμε τις διαφορές μας, αλλά οι λαοί μας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN.

Συγκεκριμένα, όταν ερωτήθηκε σχετικά με το τηλεφώνημά του στον Ρ.Τ. Ερντογάν, δήλωσε: «αυτές οι στιγμές κρίσης, αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι είμαστε γείτονες και πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπούν οι σεισμοί. Είχαμε σεισμό το 1999, που στείλαμε βοήθεια, είχαμε στην Ελλάδα και έστειλαν εκείνοι. Βάζουμε στην άκρη τις διαφορές και προσπαθούμε να απαντήσουμε στο επείγον. Βρισκόμαστε σε σεισμογενές έδαφος Έλληνες και Τούρκοι είναι φίλοι, έχουμε τις διαφορές μας, αλλά οι λαοί μας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν». 

Παράλληλα ο Κ. Μητσοτάκης έγραψε στα τουρκικά στο twitter: «Εικόνες που μας γεμίζουν πόνο, τις ακολουθούν εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα. Μόνο σεβασμός για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης. Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές. Τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν».

Φυσικά και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε (εκτός της ΑΟΖ). Ακριβώς εκεί έγκειται το πρόβλημα, στο ότι οι τουρκικές ηγεσίες που μέχρι εχθές -και θα συνεχίσουν και αύριο- μας έλεγαν "θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ" και "αν δεν ηρεμήσουν οι Έλληνες, οι πύραυλοι Tayfun θα χτυπήσουν την Αθήνα", έχουν αντίθετη άποψη με εσάς κ. Μητσοτάκη. Ούτε την ειρήνη επιθυμούν, ούτε τις φιλίες, για τις οποίες βαυκαλίζεστε σε αμερικανικά Μέσα, γιατί προφανώς κάποιος θεώρησε ότι οι θεομηνίες είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αμβλυνθεί το πρόβλημα που η ίδια η Τουρκία δημιούργησε στη ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ και γι' αυτό σας φύτεψαν στα παράθυρα του CNN...



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×