Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

CEO της Energean: Παράδειγμα η συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου για την Αν. Μεσόγειο - Η περιοχή χρειάζεται περισσότερες επενδύσεις

Περισσότερες επενδύσεις χρειάζονται για την Ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Energean, Μαθιός Ρήγας, μιλώντας στη Financial Times.

Καθώς η εταιρεία ξεκίνησε πλέον την παραγωγή στο κοίτασμα Καρίς μετά από μια σημαντική πολιτική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, ο επικεφαλής της Energean τόνισε ότι πρόκειται για ένα παράδειγμα του πως δύο χώρες που δεν αναγνωρίζουν ακόμα και την κυβέρνηση η μια της άλλης, μπορούν να επιτρέψουν την οικονομική ανάπτυξη.

Ο Μ. Ρήγας εκτιμά ότι η συμφωνία μπορεί να ενθαρρύνει την έρευνα υδρογονανθράκων στην Αν. Μεσόγειο ώστε να μετατραπεί η περιοχή σε ενεργειακό προμηθευτή της Ευρώπης. "Πιστεύω ότι υπάρχει πολύ αέριο για να ανακαλυφθεί", σημείωσε.

Η Financial Times παρατηρεί ότι η δέσμευση της Energean να παράγει αέριο στο Καρίς ήταν που ώθησε για να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

"Η συμφωνία θα επιτρέψει στο Λίβανο να αναπτύξει τους ορυκτούς πόρους του", δήλωσε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε σχετικά με τη δυνατότητα εξαγωγών αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού EastMed ότι το έργο είναι δύσκολο οικονομικά σήμερα, αλλά πρέπει να αναρωτηθούμε ποιο είναι το τίμημα της απεξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια.

Πηγή: energypress.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×