Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Επίκεινται σοβαρές εξελίξεις στο Ιράν και την ευρύτερη περιοχή!

Ο πρώην βουλευτής του Likud, Tzachi Hanegbi δήλωσε ότι: «Με βάση την 35χρονη γνωριμία μου με τον Νετανιάχου, πιστεύω ότι θα δράσει για να εμποδίσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή».

Ποιός θυμάται την κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Νετανιάχου με τον Τραμπ στην τελευταία επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ; Εκεί ο Νετανιάχου αφιέρωσε σχεδόν όλη την ομιλία στην απειλή που συνιστά το Ιράν. Ενδεικτικό των πιέσεων που ασκούσε από τότε στις ΗΠΑ για ενεργό δράση. Αυτό σε συνδυασμό με την τελευταία δήλωση του Μπάιντεν ο οποίος δεσμεύθηκε «να απελευθερώσει το Ιράν», αβίαστα μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι επίκεινται σοβαρές εξελίξεις!

Ενδέχεται μάλιστα η κοινωνική αναταραχή μετά τη δολοφονία της 22χρονης κουρδικής καταγωγής (όχι τυχαία η καταγωγή της) δημοσιογράφου Μαχσά Αμινί ενώ είχε συλληφθεί από την "αστυνομία ηθών" για "απρεπή περιβολή", να αποτελεί προπαρασκευαστική ενέργεια αποσταθεροποίησης του θεοκρατικού καθεστώτος Χομεϊνί.

Ότι συμβεί στο Ιράν θα έχει επιπτώσεις φυσικά και στην ευρύτερη περιοχή. Μια από αυτές θα αφορά στο Κουρδικό ζήτημα και την de jure αναγνώριση του Κουρδιστάν στο Ιράκ.



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×