... συμβαίνει τώρα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Επεξεργάζονται σενάρια συγκυβέρνησης και αλλαγής εκλογικού νόμου - Παραμένει ισχυρή η πιθανότητα να αναλάβει υπηρεσιακή!

iEpikaira.- 
Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας σχετικά με το σενάριο των πρόωρων εκλογών και το ενδεχόμενο να αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι δεν θα ήθελε "να εκχωρήσει τα ηνία της χώρας σε υπηρεσιακή κυβέρνηση"...

Για το ενδεχόμενο αυτό γράφει σχετικά και ο καλά ενημερωμένος Μ. Κοττάκης στην ΕΣΤΙΑ (12/07/22):
"Είχαμε δημοσιεύσει μία εβδομάδα μόλις πριν, την πληροφορία ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος είχε εισηγηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Προεδρία της Δημοκρατίας μία ερμηνεία του Συντάγματος, που θα επέτρεπε, υπηρεσιακός Πρωθυπουργός μεταξύ των πρώτων και των δεύτερων εκλογών να διοριστεί πολιτικό πρόσωπο και όχι δικαστής, όπως ορίζει σήμερα ρητώς το άρθρο 37 τού Συντάγματος". 

Ενώ στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι "η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός μετά από τις πιρουέτες της συνεργασίας, προτείνουν το μοντέλο των αυτοδύναμων κυβερνήσεων". Επιβεβαιώνοντας όλο το σενάριο συγκυβέρνησης που επεξεργάζεται και βολιδοσκοπεί το κυβερνών κόμμα, όπως αποκαλύψαμε από τις 6 Ιουνίου 2022. 

Παρόλες τις παλινωδίες του Έλληνα πρωθυπουργού ως προς το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, όσον αφορά στον εκλογικό νόμο, τον οποίο υποτίθεται ξεκαθάριζε ότι: "Με ρωτάτε αν θα ξαναλλάξω τον εκλογικό νόμο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Είμαι ένας υπεύθυνος θεσμικός πολιτικός ο οποίος έχει μάθει να πορεύεται με κανόνες...", παρασκηνιακά γίνονται μαγειρέματα για να αλλάξει εκ νέου, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε όχι σε διπλή, αλλά τριπλή εκλογική αναμέτρηση, με διαφορετικά εκλογικά συστήματα η κάθε μια -άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία-.  

Εν τοιαύτη περιπτώσει, η πιθανότητα τοποθέτησης υπηρεσιακής κυβέρνησης παραμένει πολύ ισχυρή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα εξοπλιστικά προγράμματα και γενικότερα για την ασφάλεια της χώρας την περίοδο που διανύουμε. 

"Μετά την κατάρρευση της οικουμενικής (αν τελικά σχηματιστεί), [στην υπηρεσιακή κυβέρνηση] θα ηγηθεί πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, χωρίς πολιτικά βάρη με έντονη παρουσία στο δημόσιο διάλογο. Πρόσωπο το οποίο προωθείται από ναυαρχίδες της γαλάζιας αντιπολίτευσης αλλά και από άλλες δυνάμεις... έκπληξη! Αυτό είναι το πλάνο προς το παρόν... Αλλά στην πορεία πολλά πράγματα ενδέχεται να αλλάξουν.", γράφαμε ήδη από τις 29 Ιουνίου.ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×