Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Κάτι μεγάλο ψήνεται μεταξύ Ιταλίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Τουρκίας που αφορά στη Μεσόγειο!

Τι συμβαίνει στη Μεσόγειο μεταξύ της Τουρκίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιταλίας; Η ασυνείδητη Άγκυρα…

Σχόλιο του Giuseppe Gaglian στην ιστοσελίδα startmag.it αναφέρει ότι «σύμφωνα με ανακοίνωση του (ιταλικού) Υπουργείο Άμυνας, στις 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Άμυνας της Ιταλίας Lorenzo Guerini, του Υπουργού Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Ben Wallace και του Τούρκου ομολόγου του Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar) στο Nave Cavour του Ναυτικού, που είναι αγκυροβολημένο στην Αουγκούστα.
Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις του Ιταλού υπουργού, “η συνεργασία μεταξύ Ιταλίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Τουρκίας είναι θεμελιώδης για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη θάλασσα στη Μεσόγειο”.

“Η Ιταλία – και αυτή η συνομιλία είναι μια ακόμη απόδειξη αυτού – έχει εργαστεί άοκνα για να αμβλύνει την ένταση στην περιοχή μέσω εποικοδομητικού διαλόγου και πάντα εργάστηκε για πολιτικές λύσεις”

…Σχετικά με τη Λιβύη, παρόλο που η τρέχουσα κατάσταση είναι σχετικά σταθερή, τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Ρωσίας σίγουρα απέχουν πολύ από τα ιταλικά…..

Όσο προκλητικό κι αν φαίνεται, η παρουσία των τουρκικών και ρωσικών δυνάμεων ευνοεί τη σταθερότητα στη Λιβύη, η οποία διαφορετικά θα αποτελούσε αντικείμενο πολύ σκληρών συγκρούσεων μεταξύ των πολιτοφυλακών της Τριπολιτανίας και εκείνων του Haftar.

Όσον αφορά τις σχέσεις της Ιταλίας με την Τουρκία, όχι μόνο έχει υπογραμμιστεί αρκετές φορές η ασυνείδητη τουρκική πολιτική στη Μεσόγειο, αλλά έχουμε επίσης παρατηρήσει το πώς η Τουρκία έχει συμπεριφερθεί απέναντι σε εμάς (έχουμε ξεχάσει το ζήτημα των μεταναστών και της αλιείας; ).

Και τέλος: Δεν είναι ο Erdogan δικτάτορας (όταν η Ιταλία του πουλάει όπλα); Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ιταλία είναι αξιοσέβαστη σε παγκόσμιο επίπεδο στη βιομηχανία εξοπλισμών, αλλά δυστυχώς σε πολιτικό επίπεδο είναι σχεδόν άκυρη.»

ΠΗΓΗ: startmag.it – Cosa si muove nel Mediterraneo fra Turchia, Regno Unito e Italia απόδοση hellasjournal.com


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×