Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Μην είναι οι ευρωπαίοι που έδωσαν την εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις να παίζουν ρόλο παρατηρητή στο Oruc Reis; Στα 7νμ από την Στρογγύλη!

iEpikaira.- Αν έλεγε κανείς πριν μερικούς μήνες ότι η Τουρκία θα διεξάγει παράνομες έρευνες επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας επί σχεδόν δύο μήνες, και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα κάθεται με δεμένα τα χέρια σε ρόλο παρατηρητή, θα λέγαμε ότι αυτό είναι ένα ακραίο σενάριο. Πλέον μετά από περίπου 12.000 χλμ συνολικού μήκους (πρώτη και δεύτερη φάση) ανεμπόδιστων ερευνών, το Oruc Reis εγγίζει το όριο των 7νμ μιλίων από τις ακτές της Στρογγύλης, ενώ η εκδοθείσα Navtex (1460/20 ομοίως με την παλαιότερη 1314/20) εμπίπτει εντός των ορίων της αιγιαλίτιδας ζώνης της νήσου Ρω στα 5.8νμ ΕΔΩ, και παρά ταύτα είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Τα 12νμ τα έχουμε προ πολλού ξεχάσει και απ' ότι φαίνεται η πολιτική ηγεσία επιτρέπει και την αμφισβήτηση των 6νμ να αιωρείται αναπάντητη...
Εν μέσω όλων αυτών των ακραίων προκλήσεων, η κυβέρνηση ακόμη παλεύει να αποφασίσει εάν επιθυμεί την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία (υπενθυμίζεται ότι στις 11 Δεκεμβρίου είναι η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης), παρότι Γαλλία και Αυστρία έχουν ξεκάθαρα τοποθετηθεί. Ο Ν. Δένδιας πρόσφατα δήλωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να θέσει όρια στη συμπεριφορά» της Τουρκίας και εάν δεν αναληφθεί δράση «η Τουρκία θα έχει την εντύπωση ότι μπορεί να συνεχίσει την ίδια συμπεριφορά χωρίς κανένα περιορισμό». Ποιά δράση να αναλάβει η Ευρώπη όταν μέχρι πριν λίγο καιρό ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωνε ότι είναι ο τελευταίος που θα ήθελε την επιβολή κυρώσεων;  Ή μήπως είναι οι ευρωπαίοι εκείνοι που έδωσαν την εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις να παίζουν ρόλο παρατηρητή στο Oruc Reis; Στο ίδιο μήκος κύματος και τα συστημικά ΜΜΕ, παρασιωπούν την κατάφορη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων που δημιουργούν τετελεσμένα με απρόβλεπτες συνέπειες, εν αγνοία του κυρίαρχου λαού.
Στοιχεία για τη δεύτερη φάση παράνομων ερευνών του Oruc Reis

Με αυτά τα δεδομένα, την κατ’ εξακολούθηση απαράδεκτα παραβατική τουρκική συμπεριφορά, και αφού αποχωρήσει το Oruc Reis ενόψει της Συνόδου Κορυφής, κάποιοι θα τρέξουν να ξεκινήσουν τον "ειλικρινή" ελληνοτουρκικό διάλογο, με την ανειλικρινή Τουρκία... Τί συμβαίνει λοιπόν; Χάσαμε τα λογικά μας ή κάτι άλλο; Μήπως η απάντηση βρίσκεται ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ;!



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×