Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Η ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα διαψεύδει ότι το Ισραήλ προτίθεται να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία

Η ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα διαψεύδει τουρκικά δημοσιεύματα που διέρρευσαν ότι το Ισραήλ προτίθεται να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία, παρόμοια με της Λιβύης...

Διαψεύδει περί συμφωνίας με Τουρκία η πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα

Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα διαψεύδει τα περί υπογραφής συμφωνίας θαλάσσιας δικαιοδοσίας με την Τουρκία όπως υποστηρίζεται σε δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο τουίτερ, η ισραηλινή πρεσβεία αναφέρει συγκεκριμένα ότι «απαντώντας σε ένα αριθμό αβάσιμων δημοσιευμάτων σχετικά με την πρόθεση του Ισραήλ να υπογράψει με την Τουρκία συμφωνία θαλάσσιας δικαιοδοσίας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αυτές οι αναφορές αποτελούν απλώς ισχυρισμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Η Γενί Σαφάκ έγραψε χθες ότι το Ισραήλ δεν συμμετείχε στην κοινή διακήρυξη της πενταμερούς και ότι άρχισε να αντιλαμβάνεται πως ο μόνος δρόμος για μεταφορά του φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη είναι μέσω της Τουρκίας.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στη Γενί Σαφάκ, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου Γκιουργκάν Κουμπάρογλου χαρακτηρίζει παράξενη την κοινή διακήρυξη της πενταμερούς, επισημαίνοντας πως το ότι Ισραήλ και Ιταλία δεν πείστηκαν να υπογράψουν την κοινή διακήρυξη συμμετέχοντας στο «αντι-τουρκικό μέτωπο» αποτελεί δείγμα ότι το θέατρο με τον αγωγό EastMed έλαβε τέλος.

Ο Τούρκος καθηγητής υποστήριξε ότι θα είναι προς όφελος και της Τουρκίας και του Ισραήλ η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×