Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

ΚΥΡΙΑΚΟ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ: Μετά την ύβρι ακολουθεί η Νέμεσις!

Υπάρχουν ορισμένες στιγμές στη ζωή, οι οποίες καθορίζουν με τις αποφάσεις που λαμβάνουμε πολλά πράγματα. Ενίοτε μάλιστα αυτές τις αποφάσεις τις «κουβαλάμε» μέχρι το τέλος του βίου. Μια τέτοια είναι και η απόφαση του πρωθυπουργού να αναστείλει όλες τις θρησκευτικές ακολουθίες σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

Κάνοντας ένα βήμα πίσω από τη ροή των γεγονότων και την μέχρι ενός σημείου αναμενόμενη πίεση την οποία οι κυβερνώντες υφίστανται, μπορεί κανείς να πει ότι η απόφαση του πρωθυπουργού αφενός αναιρεί μεγάλο μέρος της πολιτισμικής μας ταυτότητας και ιστορικής συνέχειας και αφετέρου αποτελεί μια πράξη που υποδηλώνει έλλειψη λογικής.

Η Θεία Λειτουργία δεν είχε ανασταλλεί ούτε κατά την περίοδο του οθωμανικού ζυγού. Η ορθοδοξία και η πίστη των Ελλήνων στην Αγία και ομοούσιο Τριάδα ήταν και θα συνεχίσει να είναι το πρώτο και μοναδικό εχέγγυο για την ίδια την ύπαρξή μας.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η αναστολή πραγματοποείται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Προστασίας από ποιον; Από Αυτόν που μας δίνει τη ζωή; Από αυτόν που αποτελεί τη σωτηρία, τη θεραπεία και την παρηγορία; Δυστυχώς η απόφαση του πρωθυπουργού δείχνει ότι συντάσσεται με εκείνο το μέρος της κοινωνίας που έχει την ψευδαίσθηση πως μπορεί να υπάρξει χωρίς Θεό. Εκείνο το μέρος της κοινωνίας που αν και μικρότερο αριθμητικά από το πολυπληθές σώμα των πιστών, είναι εκείνο που φωνάζει και διεκδικεί και έχει αποφασίσει ότι μόνο με την ανθρώπινη λογική μπορεί κάποιος να πορευθεί. Όμως στην πραγματικότητα η απόφαση αυτή αποτελεί ένδειξη ολιγοπιστίας και λιποψυχίας.

Αγαπημένε μου Έλληνα, πότε ο Θεός σε άφησε μόνο; Πότε ο Κύριος Ιησούς Χριστός έπαψε να είναι η αλήθεια και η οδός; Με την απόφαση αναστολής της Θείας Λειτουργίας δεν απειλείται ο παντοδύναμος και πολυέλεος Κύριος. Δεν έχει ο Κύριος τη δική μας ανάγκη. Είναι ο Αυτός, χθές και σήμερον, και εις τους αιώνας. Με την απόφαση αυτή απειλείται η ίδια μας η ύπαρξη. Στην ουσία μόλις πατήσαμε το fast forward για τα επερχόμενα δεινά. Σαν να διαλέγουμε να είμαστε μόνοι μας σε ό,τι πρόκειται να συμβεί.

Αγαπητέ Έλληνα μετά την ύβρι ακολουθεί η Νέμεσις. Οι πνευματικοί νόμοι λειτουργούν πάντοτε.

Είναι η ώρα για την πιο αληθινή και θερμή μας προσευχή. Είθε ο πολυέλεος Κύριος να μας λυπηθεί.

[Ενωθείτε μαζί μας στην Κοινότητά μας στο Viber ΕΔΩ!]

 Ρίψασπις no more


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×