Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Δήλωση-“βόμβα” του γερουσιαστή Ρούμπιο: Έφτασε η ώρα για το ανεξάρτητο Κουρδιστάν!

Μία δήλωση του γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο τάραξε τα “νερά” στην Ουάσιγκτον και έδειξε ότι η Αμερική έχει εναλλακτικές λύσεις εάν το Ιράκ επιμένει στην εκδίωξη των αμερικανικών στρατευμάτων.

Πιθανότατα έφτασε η ώρα για ανεξάρτητο Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής και φίλος του Ντόναλντ Τραμπ. Σημειώνουμε ότι οι Αμερικανοί διατηρούν στρατεύματα στο ιρακινό Κουρδιστάν.
Ο κ. Ρούμπιο σχολίαζε την απόφαση της ιρακινής Βουλής και τη δήλωση του πρωθυπουργού Αμντούλ Μαχντι ότι “έφτασε η ώρα να φύγουν τα αμερικανικά στρατεύματα”. Και απάντησε με τη φράση για τη δημιουργία του ανεξάρτητου Κουρδιστάν.
Ο Αμερικανός γερουσιαστής σημείωσε ότι οι Κούρδοι και οι Σουνίτες βουλευτές φαίνεται ότι δεν υποστήριξαν την απόφαση της ιρακινής Βουλής.

[iEpikaira: Ο Γερ. Ρούμπιο είναι ένας από τους εμπνευστές του EastMed Act το οποίο διασφαλίζει την στρατηγική του Ισραήλ που προβλέπει την δημιουργία ενός τόξου μεταξύ Κρήτης-Κύπρου-Κουρδιστάν, ώστε να αποτρέψει τις τουρκικές βλέψεις στην Αν. Μεσόγειο και να δημιουργήσει ένα στρατηγικό ανάχωμα, ένα buffer zone μεταξύ του και της Τουρκίας, όπως εξηγήθηκε ΕΔΩ. Η αποχώρηση των Αμερικανών από την Β. Συρία μπορεί να επιβράδυνε προς στιγμήν την δημιουργία του Κουρδικού κράτους, που αποτελεί στρατηγική επιλογή του Ισραήλ, αλλά τώρα η Αμερική θα επανορθώσει. Περισσότερα ΕΔΩ! Μήπως τελικά το χτύπημα στο Ιράν είχε ταυτόχρονα στόχο και την ανακήρυξη του Κουρδιστάν μετά την δημιουργία χάους στο Ιράκ και την συνακόλουθη αποχώρηση των Αμερικανών;]

Πηγή: hellasjournal.com


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×