Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Από που “σηκώνονται” τα τουρκικά drones που πετούν στο Αιγαίο; Τεράστιες οι αποστάσεις που διανύουν

Προβληματισμός υπάρχει για τις πτήσεις των τουρκικών drones στο Αιγαίο, πάνω από πολεμικά πλοία του ελληνικού Στόλου που συμμετέχουν στην άσκηση Παρμενίωνας. Είχαμε και χθες αναφορά από ελληνική φρεγάτα για πτήση τουρκικού drone, πάλι στην περιοχή των Κυκλάδων!

Αυτό που προβληματίζει και αναζητείται απάντηση είναι από που απονηώνονται τα drones. Γιατί τίθεται το ερώτημα; Αν υποθέσουμε ότι τα drones -ειδικά το προχθεσινό- απονηώνονται από τις τουρκικές φρεγάτες που πλέουν στο Αιγαίο αυτές τις ημέρες, τότε έχουν διανύσει τεράστιες αποστάσεις! Κάτι που σημαίνει ότι οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει μεγάλες δυνατότητες σ΄ αυτόν το τομέα. Όχι ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά οπωσδήποτε δείχνει ότι έχουν εξελιχθεί. Άλλο να κάνεις πτήσεις λίγων μιλίων κι άλλο η απόσταση που διανύουν τα drones τους να υπολογίζεται πλέον σε διψήφιο αριθμό μιλίων.

Γίνονται σκέψεις για τη πιθανότητα τα drones να απονηώνονται όχι από πολεμικά πλοία των Τούρκων αλλά από “εμπορικά” πλοία ή ακόμη και “αλιευτικά” που πλέουν στο Αιγαίο.

Η καθημερινή πλέον παρουσία των τουρκικών drones στη μεγαλύτερη ελληνική διακλαδική άσκηση είναι το στοιχείο που χωρίς αμφιβολία απασχολεί τους επιτελείς που “τρέχουν” το σενάριο της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ.

Το ερώτημα πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η νέα απειλή παραμένει αναπάντητο…

Πηγή: militaire.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×