Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Τεχεράνη: Οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον μας θα απαντηθεί άμεσα

Σαφή προειδοποίηση προς την Ουάσινγκτον έστειλε η Τεχεράνη, επισημαίνοντας πως οποιαδήποτε «ενέργεια εναντίον της θα αντιμετωπίσει άμεση απάντηση». Η προειδοποίηση εμπεριέχεται σε επίσημη αποστολή του Ιράν προς τις ΗΠΑ, στην οποία η Τεχεράνη αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το Ιράν απηύθυνε «επίσημη νότα» προς τις ΗΠΑ μέσω της πρεσβείας της Ελβετίας στην Τεχεράνη, η οποία αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας με την Ουάσινγκτον εδώ και πολλά χρόνια.

Στη, η ισλαμική δημοκρατία «επιμένει στο γεγονός ότι δεν διαδραμάτισε κανένα ρόλο σε αυτές τις επιθέσεις και διαψεύδει και καταδικάζει τις κατηγορίες του (Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ) Τραμπ και του (υπουργού Εξωτερικών Μάικ) Πομπέο» εναντίον της.

Ωστόσο η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι η απάντησή της σε οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση «δεν θα περιοριστεί στην πηγή», σύμφωνα με το πρακτορείο IRNA.

«Σε επίσημη νότα προς τις ΗΠΑ μέσω της ελβετικής πρεσβείας, το Ιράν επανέλαβε ότι δεν ευθύνεται για τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε κίνηση των Αμερικανών εναντίον του Ιράν θα προκαλέσει άμεση αντίδραση», μετέδωσε το IRNA.

Πηγή: liberal.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×