Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Τώρα θυμήθηκε και τους Κούρδους…

Μπιναλί Γιλντιρίμ: "Υπήρχε και βουλευτής Κουρδιστάν και βουλευτής του Λαζισταν"

Το παρόν άρθρο μπορεί να θεωρηθεί και ως συνέχεια απο ΕΔΩ...

Ο υποψήφιος του κόμματος ΑΚΡ για την Κωνσταντινούπολη Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε ομιλία που έκανε στο Ντιγιάρμπακιρ είπε,: “Μεταξύ των εκπροσώπων που είχε καλέσει στην εθνική εθνοσυνέλευση ο Ατατούρκ υπήρχε και βουλευτής του Κουρδιστάν, υπήρχε και βουλευτής του Λαζισταν” .
…..
Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σήμερα μετέβη στο Ντιγιαρμπακίρ. Σε ομιλία που έκανε προς τους κατοίκους του Ντιγιάρμπακιρ, άρχισε μιλώντας κουρδικά και συνεχάρη τους κατοίκους εκεί για τον Μπαϊράμι. Μερικοί από τους τίτλους της ομιλίας του είχαν ως εξής:

Εξοπλισαμε το Ντιγιάρμπακιρ με κλειστούς αυτοκινητόδρομους προς όλους τους γειτονικούς νομούς. Διευκολύνουμε την ζωή, ενώσαμε τις καρδιές, ενώσαμε το έθνος. Αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι, δεν θα επιτρέψουμε να διαιρέσουν την Τουρκία. Κατασκευάσαμε εδώ το πιο ωραίο αεροδρόμιο της Ανατολίας. Όλα αυτά αξίζουν στο Ντιγιάρμπακιρ. Εντός 15 ετών πολλά προβλήματα του Ντιγιάρμπακιρ τα ρυθμίσαμε. Τα προβλήματα δεν τα αφήσαμε για τα εγγόνια. Διότι εμείς αγαπάμε την πατρίδα μας, αγαπάμε το έθνος μας αγαπάμε την Τουρκία.”
…….
Όσο σημαντική χώρα είναι η Τουρκία τόσο σημαντικό μέρος είναι και η Κωνσταντινούπολη. Μιλώντας για την Κωνσταντινούπολη σου έρχεται στο μυαλό η Τουρκία η Κωνσταντινούπολη είναι η περίληψη της Τουρκίας. Στην Κωνσταντινούπολη ζούνε περίπου 250.000 άνθρωποι καταγόμενοι από το Ντιγιάρμπακιρ.

Γνωρίζετε στις 31 Μαρτίου έγιναν εκλογές. Σε κάθε περιοχή της Τουρκίας έγιναν εκλογές. ολες οι εκλογές τελείωσαν αλλά μία δεν τελείωσε και αυτή είναι η εκλογή στην Κωνσταντινούπολη. Το γιατί δεν τελείωσε το ξέρετε εσείς. Οι εκλογές θα γίνουν πάλι στις 23 Ιουνίου. Γιορτάσαμε το Ραμαζάν Μπαϊράμ. Θα γιορτάσουμε και το Κουρμπάν Μπαϊράμ αλλά ανάμεσα στις δύο γιορτές υπάρχει και η γιορτή της Κωνσταντινούπολης. Είστε έτοιμοι για τη γιορτή της Κωνσταντινούπολης;
Ο Νικηφόρος Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ όταν ακόμη άρχιζε τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα σε περίοδο δηλαδή πόλεμου, όταν είχε συγκαλέσει την μεγάλη εθνοσυνέλευση στην Άγκυρα, κάλεσε και εκπροσώπους μεταξύ των οποίων υπήρχε και βουλευτής Κουρδιστάν και βουλευτής Λαζισταν.

Πηγή: Sondakika.com. 6/6/2019 tourkikanea.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×