Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Η Ρωσία βλέπει θετικά (;) την συνεργασία με την Τουρκία στην κατασκευή των S500

«Υπογράψαμε το συμβόλαιο για το S-400 το 2017 και πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους σχεδιάζουμε να ολοκληρώσουμε όλες τις παραδόσεις», δήλωσε ο Sergey Chemezov προσθέτοντας ότι η συμφωνία ήταν σημαντική τόσο για τη Μόσχα όσο και για την Άγκυρα.

Είπε επίσης ότι η Ρωσία προσκάλεσε την προοπτική συνεργασίας με την Τουρκία στην ανάπτυξη του συστήματος αεροπορικής άμυνας της επόμενης γενιάς – το Σύστημα S-500.

«Τα S-500s βρίσκονται σε εξέλιξη και θα είναι ένα ρωσικό υπερσύγχρονο σύστημα αεροπορικής άμυνας χωρίς ίσο σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε, τονίζοντας ότι και οι δύο χώρες είχαν την ικανότητα να συνεισφέρουν σε ένα τέτοιο έργο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι η αγορά του αμυντικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία είναι μια τελειωμένη συμφωνία, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα παραγάγει από κοινού με την Μόσχα αμυντικά συστήματα S-500.

Αμερικανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την προγραμματισμένη αγορά της Τουρκίας των S-400 «εξόχως προβληματική», σημειώνοντας ότι αυτή θα θέσει σε κίνδυνο τη συνεργασία της Άγκυρας στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών F-35 της Lockheed Martin Corp.

Η Τουρκία είναι εταίρος στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35, αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων, όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμμαχος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην αγορά ρωσικών συστημάτων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του αεροσκάφους.

Ωστόσο, ο Ερντογάν ανέφερε σε μια συνάντηση με ερωτοαπαντήσεις που είχε με φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ότι η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει τεχνικές εργασίες και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

«Εκείνοι (οι ΗΠΑ) δείχνουν τώρα μια κάποια επιφυλακτικότητα, αλλά αργά ή γρήγορα θα λάβουμε τα F-35. Δεν αποτελεί επιλογή (οι ΗΠΑ) να μην τα παραδώσουν», κατέληξε.

Περάστε και από ΕΔΩ...


[iEpikaira: Κατά την τελευταία συνάντηση των δύο προέδρων στην Ρωσία τον Απρίλιο 2019, ο Πούτιν είχε ξεκαθαρίσει ότι συμπαραγωγή δεν μπορεί να γίνει ούτε στους S-400 και ότι μόνο ένα μέρος βοηθητικών εργασιών μπορεί να γίνει στην Τουρκία. Άλλαξε κάτι ή πάλι μπλοφάρει ο πολύς Ερντογάν; ]

Πηγή: veteranos.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×