Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Qatargas: Σχέδιο ναυπήγησης 80 πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG Carriers!

Η Qatargas μελετά σχέδιο για την υλοποίηση ενός γιγαντιαίου προγράμματος ναυπήγησης 80 πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), συνολικής αξίας άνω των 15 δισ. δολαρίων, έως το 2026.

Όπως ανακοινώθηκε από τη μητρική εταιρεία Qatar Petroleum, η θυγατρική της Qatargas ζήτησε την υποβολή αρχικών προτάσεων για τη ναυπήγηση 40 LNG Carriers, τα οποία θα παραδοθούν σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών, με option άλλα τόσα. Σύμφωνα με το Tradewidns, το Κατάρ θα παραλαμβάνει 10 πλοία μεταφοράς LNG ετησίως, έως το 2023.

Η αρχική πρόταση αφορά στη ναυπήγηση πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, μεταφορικής ικανότητας 174.000 κυβ. μέτρων έκαστο, όμως δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν παραγγελίες και για πλοία διαφορετικής χωρητικότητας.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, το Κατάρ, που συμμετέχει με την Exxon Mobil στην ανάπτυξη του τερματικού σταθμού Golden Pass LNG, στις ΗΠΑ, επιθυμεί να βελτιστοποιήσει το μέγεθος των υπό ναυπήγηση πλοίων της, ώστε να επιτυγχάνει μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακος και παράλληλα να μπορεί να αξιοποιεί τη διώρυγα του Παναμά. Αυτό σημαίνει ότι ένα εναλλακτικό μέγεθος θα ήταν τα δεξαμενόπλοια χωρητικότητας 200.000 κυβ. μέτρων.

Η Qatargas έχει δώσει προθεσμία έως τα τέλη του μήνα που διανύουμε, στα ναυπηγεία, ώστε να υποβάλουν τις αρχικές προτάσεις τους.

[iEpikaira: Το παρόν άρθρο αποτελεί επιπλέον απόδειξη για την στενή συνεργασία της Qatar Petroleum και της ExxonMobil  αλλά και τις διαθέσεις τους για μακρόπνοο κοινό σχεδιασμό στην αγορά του LNG, με τεράστιες γεωπολιτικές επιπτώσεις και στην περιοχή μας όπως αναλύθηκε  ΕΔΩ!]

Πηγή: energia.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×