Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Οι ΗΠΑ παραδίδουν πυραύλους Stinger στους Κούρδους - Πως αυτό επηρεάζει την Ελλάδα!

Πυρ και μανία είναι η τουρκική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία και προσωπικά ο Ερντογάν από την πληροφορία της ΜΙΤ που αφορά την παράδοση από τις ΗΠΑ στους Κούρδους αντάρτες του YPG, φορτίων με φορητούς (MANPADS) αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger με στόχο τα τουρκικά αεροσκάφη F-16 στην Συρία αλλά και στο τουρκικό έδαφος.

Οι πύραυλοι αυτοί παραδίδονται με ειδικό φορτίο στους Κούρδους αντάρτες και αποτελούν μεγάλη απειλή για Τούρκους, Ιρανούς και Σύρους στο συριακό έδαφος μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

«Οι ΗΠΑ έχουν σίγουρα υπερβεί το όριο!», αναφέρουν πηγές στην Άγκυρα κάνοντας τον Ερντογάν έξαλλο να δηλώνει σήμερα ότι αν αποσυρθεί η χώρα του από το πρόγραμμα των F-35 το πρόγραμμα θα καταρρεύσει.

Οι ΗΠΑ παραδίδοντας πυραύλους STINGER στους Σύρους Κούρδους μαχητές βόρεια και ανατολικά της γραμμής ασφαλείας, ετοιμάζονται για αναχαίτιση οποιασδήποτε τουρκικής αεροπορικής διείσδυσης στην περιοχή της αποκαλούμενης ζώνης ασφαλείας στην Βόρεια Συρία χωρίς την σαφή έγκριση των ΗΠΑ.

Πληροφορίες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι δεκάδες ειδικά εκπαιδευμένα μέλη του YPG, έχουν λάβει εντολή να βρίσκονται στις περιοχές Rimeylan, Şeddadi, Çelebiye και El Omar για να κτυπήσουν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προκαλώντας μεγάλες απώλειες στην τουρκική πολεμική αεροπορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Yeni Şafak, πολλοί οι Κούρδοι μαχητές έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση αντιαεροπορικών πυραύλων τύπου Stinger με εκπαιδευτές που ήρθαν από το Ισραήλ για να στηρίξουν τους Κούρδους, εμπλέκοντας και τον Ισραηλινό στρατό και υπηρεσίες στην όλη επιχείρηση σύμφωνα πάντα με τουρκικές πηγές.

Μάλιστα για την προστασία των Κούρδων ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σε αεροδρόμια στο Τελ Αβίβ είναι έτοιμα και εξοπλισμένα με βόμβες Spike για να αντιμετωπίσουν πιθανή τουρκική χερσαία εισβολή στην Συρία, η οποία θα αφορά επίθεση κατά των Κούρδων. Τοπική πηγή ανέφερε ότι η συμμαχία ΗΠΑ-YPG έχει εφαρμόσει μια ειδική στρατηγική για την ανάπτυξη α/α πυραύλων κατά της ΤΗΚ (τουρκική πολεμική αεροπορία ).

Ουσιαστικά, Ισραηλινοί και Αμερικανοί έχουν εκπαιδεύσει Σύρους Κούρδους στους πυραύλους STINGER και σε ειδικά σημεία στην βόρεια Συρία, έχουν δημιουργήσει μεγάλες παγίδες για τα τουρκικά αεροσκάφη, εκτοξεύοντας α/α πυραύλους, χωρίς να καταλάβουν οι Τούρκοι από τους ήρθε ο πύραυλος.

Τούρκοι αξιωματούχοι ομιλούν για την κατοχή από τους Κούρδους της Συρίας μεγάλου αριθμού MANPADS και αντιαρματικών πυραύλων με τα οποία σχεδιάζουν οι ΗΠΑ να αναχαιτίσουν οποιαδήποτε τουρκική χερσαία και αεροπορική εισβολή στην Βόρεια Συρία. [...]

Έτσι [επιβεβαιώνεται το] άρθρο της Jerusalem Post που ανέφερε ότι «αυτήν την στιγμή, γύρω από την Βόρεια Συρία διαδραματίζεται ένα τεράστιο παιχνίδι ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία με διακύβευμα επίσημα, την περίφημη και πολυδιαφημισμένη ζώνη ασφαλείας, ανεπίσημα όμως παίζεται το μέλλον των Κούρδων, τους οποίους θέλουν να «σφαγιάσουν» με την ησυχία τους χωρίς την παρουσία Αμερικανών, οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι».

[iEpikaira: Οι Κούρδοι είναι τα μάτια, αν όχι τα μακρύ χέρι, των Ισραηλινών σε Συρία, Ιράκ, Ιράν και Τουρκία! Η παροχή στρατιωτικού υλικού και εκπαίδευσης από το Ισραήλ-ΗΠΑ, είναι κάτι που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί μεθοδικά τους Κούρδους για την εγκαθίδρυση της ηγεμονίας του στη Μέση Ανατολή, αποσταθεροποιώντας τις προαναφερθείσες χώρες. Η αγαστή ισραηλοκουρδική συνεργασία επιβεβαιώνεται ΕΔΩκαθώς και από το παραπάνω άρθρο της Jerusalem Post όπου οι ισραηλινοί παίρνουν ανοικτά το μέρος των Κούρδων. Αυτό επηρεάζει άμεσα και την Αν. Μεσόγειο και επομένως και την Ελλάδα, την οποία το Τελ Αβίβ θέλει να τη χρησιμοποιήσει ως ομπρέλα έναντι της Τουρκίας (άρθρο). Θέλει να δημιουργήσει ένα ισχυρό νότιο σύνορο στην Τουρκία, κατά κάποιο τρόπο, αποτελούμενο από την Κρήτη, την Κύπρο και την Βόρεια Συρία - Κουρδιστάν! Όπως διασαφηνίζεται ΕΔΩ...]

Περάστε και από ΕΔΩ...



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×