Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Να κάνουμε μία πρόταση;

iEpikaira.- Είναι κοινή διαπίστωση ότι η προσπάθεια για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα εθνικής ασφάλειας, από ειδικούς και μη, γίνεται αποσπασματικά και σε διαφορετικά μέσα, κυρίως διαδικτυακά. Η διάσπαρτη αρθρογραφία, αν και είναι ωφέλιμη, είναι ταυτόχρονα και χαοτική υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει ένα κύριο μέσο που να την παρουσιάζει συγκεντρωτικά. 

Με αυτό κατά νου, εκτιμούμε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός think tank από αδέσμευτους πολίτες-πατριώτες, ειδικούς στα θέματα γεωπολιτικής,γεωστρατηγικής και άμυνας, ειδικά την περίοδο που διανύουμε. Ένα νέο διαδικτυακό think tank που θα λειτουργεί αφιλοκερδώς και θα γίνεται υγιής διάλογος μέσω της έκθεσης απόψεων. Αντίστοιχες προσπάθειες γίνονται σε άλλα πεδία στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα στην γεωοικονομία με αξιόλογα αποτελέσματα. 

Έχουμε ανάγκη από κοινή δράση πατριωτών opinion makers, που δεν έχουν κρυφές ατζέντες, που δεν έχουν σύνδρομα αυτοπροβολής, που δεν το παίζουν εθνοσωτήρες, αλλά έχουν αγάπη και φιλότιμο για την πατρίδα και που δόξα τω Θεώ ακόμα υπάρχουν. Πολλοί είναι οι αξιόλογοι αναλυτές-αρθρογράφοι που θα θελήσουν να συνδράμουν εάν η προσπάθεια παραμείνει ανεπηρέαστη από εξωγενείς παράγοντες και δεν δεχτεί υποβολές, αν δηλαδή παραμείνει ως γνήσια έκφραση πατριωτισμού. 

Θα ήταν δηλαδή ευχής έργο εάν όλοι αυτοί οι αρθρογράφοι που αγωνίζονται φιλότιμα και αφιλοκερδώς, είχαν ένα κοινό βήμα όπου συγκεντρωτικά θα δημοσιεύονταν οι απόψεις τους, επηρεάζοντας την κοινή γνώμη, και έμμεσα αυτούς που βρίσκονται στα κέντρα αποφάσεων. Εάν δεν επιχειρήσουμε κοινές δράσεις όσοι ενδιαφερόμαστε ειλικρινά για την τύχη της πατρίδας μας, τότε παραμένουμε έρμαια των εξελίξεων, των καρεκλοκένταυρων πολιτικών που λυμαίνονται τη χώρα, και διαχρονικά μας οδηγούν σε εθνικές ήττες και ταπεινώσεις. Το iEpikaira εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια προσέγγισης αρθρογράφων και αναλυτών, το παρόν άρθρο αποτελεί ανοιχτή πρόσκληση και παρότρυνση. Η πατρίδα έχει ανάγκη από την συνδρομή όλων μας στην διελκυστίνδα των ραγδαίων γεωπολιτικών εξελίξεων της περιοχής μας, οι οποίες για άλλη μια φορά εκτυλίσσονται ερήμην του λαού και σχεδόν πάντοτε εις βάρος του! 



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×