Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Η "φιλάνθρωπος" κυρία του Ερντογάν τιμήθηκε από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα!

Η Εμινέ Ερντογάν βραβεύτηκε από ανθρωπιστική οργάνωση με έδρα το Λονδίνο που τελεί υπό την επιρροή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Σύμφωνα όμως με τους Times η όλη υπόθεση στήθηκε για να «γυαλίσει», να… φρεσκάρει την εικόνα των Ερντογάν.

Στις 17 Απριλίου η Εμινέ Ερντογάν βραβεύτηκε με το βραβείο «Changemaker» από την οργάνωση World Humanitarian Forum στο Λονδίνο για την «προσφορά της στους πρόσφυγες». Αν και ο σύζυγός της στέλνει τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες όπως η Σομαλία, δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός Τουρκίας.

Το καθεστώς Ερντογάν έχει φυλακίσει ή διώξει πάνω από 150.000 αντιπάλους του – πραγματικούς ή θεωρητικούς – από την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 και μετά. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει σκοτώσει χιλιάδες Κούρδους στην Συρία και το Ιράκ και έχει εκτοπίσει ακόμα περισσότερους.

Ο Ερντογάν επαναπροσδιορίζει την εικόνα της Τουρκίας και εμφανίζεται ως διάδοχος μιας ένδοξης αυτοκρατορίας που ενδιαφέρεται για τους πάλαι ποτέ υποτελείς της στην Αφρική και την Ασία.

Το εν λόγω βραβείο είναι πάντως το δεύτερο που απονέμεται στην Εμινέ Ερντογάν στο Λονδίνο, εντός έξι μόλις μηνών (λογικά θα αξιοποίησε την ευκαιρία και για μερικά ψώνια μερικών χιλιάδων ευρώ, όπως συνηθίζει η πιστή και… ολιγαρκής πρώτη κυρία της Τουρκίας, τη στιγμή που εκατομμύρια συμπατριώτες της που δεν τα κατάφεραν φαίνεται και πολύ ως… εφοπλιστές, πένονται).

Όσον αφορά το World Humanitarian Forum διευθύνεται από Τούρκους που ζουν στο Λονδίνο ενώ πολλά μέλη του είναι βρετανικής υπηκοότητας Τούρκοι. Οι επικεφαλής της οργάνωσης διευθύνουν και τη εταιρεία Aid & Trade London.

Ο εμφανιζόμενος διευθυντής της ο Μοχάμεντ Ιμράν Αρσάντ έχει δημιουργήσει το βρετανικό τμήμα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, τρομοκρατικής οργάνωσης σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό που της έχει αοδοθεί από τη Ρωσία, τη Συρία, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο ασφαλώς και τα ΗΑΕ, μεταξύ άλλων. Μέσω της αυτής οργάνωσης λειτουργούν άλλες δύο εταιρείες που συνδέονται με το Κατάρ.

Οι Times αναφέρουν ότι αν και επιχείρησαν να μιλήσουν με την οργάνωση World Humanitarian Forum αυτό δεν κατέστη δυνατό. Από την άλλη τα τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν μεγάλη έμφαση και τίμησαν δεόντως με δημοσιεύματα την βράβευση της Εμινέ Ερντογάν. Τί έκπληξη!

[iEpikaira: Η στενή σχέση του Ερντογάν με την Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει επισημανθεί ΕΔΩ και είναι αυτή η σχέση του που επηρεάζει άμεσα τις εξελίξεις στην Αν.Μεσόγειο λόγω του Κατάρ και της διακίνησης του LNG στην Ευρώπη ΕΔΩ!]

Πηγή: defence-point.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×