Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ (;)

Τί δουλειά έχει ελληνικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Embraer E145H /AEWC 374 να πετά στα σύνορα της Συρίας ;


Ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας Embraer E145H /AEWC 374 αναφορά: OURAN11A* ICAO:468176 εντοπίστηκε πολύ κοντά στη Συρία στα νότια σύνορά της . Ποιός ήταν ο προορισμός και ποιά η αποστολή του συγκεκριμένου αεροσκάφους. Είναι η α΄φορά απ΄αρχής του συριακού πολέμου που ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος έχει σαφέστατα εμπλοκή σε αυτόν.

Σύμφωνα με το site haf.gr το Erieye EMB-145 AEW&C είναι εναέρια πλατφόρμα Διοίκησης και Ελέγχου (Command & Control – C2) με δυνατότητα υποστήριξης αεροπορικών και ναυτικών επιχειρήσεων.

Αεροσκάφος – φορέας του συστήματος είναι ένα τροποποιημένο δικινητήριο jet ΕΜΒ-145 της βραζιλιάνικης εταιρείας Embraer, το οποίο στην πολιτική του έκδοση μπορεί να μεταφέρει 48 – 50 επιβάτες.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει τέσσερα (4) αεροσκάφη, τα οποία ανήκουν στην 380 Μοίρα Αεροφερόμενου Συστήματος Εγκαίρου Προειδοποίησης και Ελέγχου (Μ.ΑΣΕΠΕ).

Οι αποστολές που δύναται να εκτελέσει, είναι οι ακόλουθες:
Δημιουργία διευκρινισμένης εικόνας αέρος και επιφανείας.
Ανταλλαγή πληροφοριών (μέσω DATA LINK & VOICE) με Μονάδες Αεράμυνας και ΠΝ.
Έλεγχος Α/Φ αεράμυνας και υποστήριξη επιθετικών επιχειρήσεων.
Υποστήριξη των διαδικασιών ελέγχου εκπομπών (Emission Control – EMCON) των επιγείων Radars καθώς και των Μονάδων επιφανείας.
Συλλογή και καταγραφή ηλεκτρονικών πληροφοριών (ESΜ – ELINT).
Παροχή αεροναυτιλιακής βοήθειας.
Υποστήριξη των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

Πηγή: dimpenews.com


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×