Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Ποιά είναι η σχέση του Δ. Καιρίδη και της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Τζόρτζ Σόρος (;)

Ο επιστημονικός σύμβουλος του ιδρύματος "Κων/νος Γ. Καραμανλής" και καθηγητής Δ. Καιρίδης, έχει απασχολήσει τον τύπο με τις απροκάλυπτες δημόσιες δηλώσεις του σε μείζονα εθνικά θέματα. Επιλεκτικά κάποιες από τις απόψεις του είναι: 
«Όπως, λοιπόν, είναι οι Ελληνες τεχνητό έθνος έτσι είναι και οι Μακεντόνσκι. [...] Είμαστε παιδιά των Οθωμανών! [...] Η Ελλάδα έφερε τον εθνικισμό στα Βαλκάνια... Εμείς εθνικοποιήσαμε τους Τούρκους. Υπάρχει η άποψη ότι το Αιγαίο είναι μια ελληνική θάλασσα... Βεβαίως, σε μεγάλο μέρος είναι, αλλά δεν είναι μόνο ελληνική... Το μεγαλύτερο μέρος των υδάτων είναι διεθνή! Κοντά στο 40%... Ο Καραμανλής το έλεγε ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνική θάλασσα.» και άλλα παρόμοια. Είναι όμως αυτές οι απόψεις του τωρινές, ή καλλιεργήθηκαν και εκφράστηκαν πολύ παλαιότερα (;)

Το παρόν άρθρο μπορεί να θεωρηθεί ως συνέχεια από ΕΔΩ και ΕΔΩ...

Ξεκινώντας από το βιογραφικό του, που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Παντείου, προκύπτει η σχέση του  από το 1994 με τον δούρειο ίππο των παγκοσμιοποιητών και εθνομηδενιστών στην ελληνική πολιτική σκηνή το διαβόητο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) που χαράσσει και την εθνική εξωτερική πολιτική από το '90, ασχέτως κυβερνώντος κόμματος! Ο Δ. Καιρίδης συμμετείχε λοιπόν στα Καλοκαιρινά Διεθνή Σεμινάρια του ΕΛΙΑΜΕΠ στην Χάλκη το 1994 και το 1996, ενώ έχει κάνει και δημοσίευση με το ΕΛΙΑΜΕΠ, συγκεκριμένα: [Δ. Καιρίδης, '"Γιουγκοσλαβία 2000: Η Μεγάλη Ανατροπή," στην Επετηρίδα 2001 (Θ. Ντόκος, επ.), Αθήνα, ΕΛΙΑΜΕΠ, 2001].
Διμερή συνάντηση ΕΛΙΑΜΕΠ και Foreign Policy Club
του G. Soros.  Αριστερά ο αντιπρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ Θ. Βερεμής από τα γνωστα ντοκιμαντέρ του Σκάϊ για το 1821!
Αυτά τα καλοκαιρινά σεμινάρια, διοργανώνονται από το ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με το Balkan Trust for Democracy με έδρα το Βελιγράδι. Το τελευταίο είναι μέλος του CDRSEE (Center for Democracy and Reconciliation in Southeast Europe) που ως στόχο έχει "Να ξαναγράψει την ιστορία στην νοτιοανατολική Ευρώπη, για την «ειρήνη», την «δημοκρατία» και την «αγάπη»". Ο Μάθιου Νίμιτς είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του CDRSEE το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το γνωστό "Open Society Fund – Macedonia" του Τζόρτζ Σόρος, τον Δήμο Θεσσαλονίκης υπό τον Δήμαρχο Γ. Μπουτάρη, καθώς και από το Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας.



Σημειώνεται ότι, στενή συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ έχει και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία συμμετείχε σε διοργανώσεις και ομιλίες του, από την εποχή που ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Επίσης από το 2005 έως το 2009, σύμβουλος της Ντ. Μπακογιάννη ήταν ο Πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς ο οποίος είναι και Ειδικός Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ σε Βαλκανικά Θέματα.
Από εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ το 2016!
Από το 1991 ο Α. Μαλλιάς υπηρετούσε στην Αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη, και ασχολείται συστηματικά με τα Βαλκάνια. Μετείχε στις διαπραγματεύσεις στην Νέα Υόρκη για το Θέμα των Σκοπίων υπό τους Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου και Γεώργιο Παπούλια. Το 1995 τοποθετήθηκε ως Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια. Το 1999, πρέσβης στην Αλβανία. Από τον Νοέμβριο 2000 μέχρι το 2005 Διευθυντής Βαλκανικών Υποθέσεων. Από τον Σεπτέμβριο 2005 μέχρι τον Ιούνιο 2009 πρέσβης στην Ουάσιγκτον. Τον Ιούλιο 2005 ανέλαβε Σύμβουλος της Υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη για Βαλκανικά θέματα. Στην θέση αυτή παρέμεινε μετά την κυβερνητική αλλαγή του Οκτώβριου 2009, έως και το 2010, επί πρωθυπουργίας Γ.Α. Παπανδρέου, όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Από την σχέση του Α. Μαλλιά με την Ντ. Μπακογιάννη συνάγεται ότι και η θέση της για την σύνθετη ονομασία ERGA OMNES των Σκοπίων, η οποία και τελικά εφαρμόστηκε, θα είχε  υιοθετηθεί υπό την καθοδήγησή του.
Επανερχόμενοι, στα "καλοκαιρινά σεμινάρια" του Δ. Καιρίδη, στα οποία συμμετείχαν σύμφωνα με το ΕΛΙΑΜΕΠ, 1500 νέοι επιστήμονες και πολιτικοί της Ευρώπης, σκοπός τους είναι όπως διατείνονται: "Να προάγουν την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών δημιουργώντας δεσμούς μεταξύ νέων διαμορφωτών πολιτικής, ερευνητών, πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων που ενδιαφέρονται για τις διεθνείς υποθέσεις". Με άλλα λόγια είναι το εκκολαπτήριο των αυριανών πολίτικων και opinion makers που θα αναλάβουν την εξουσία και θα έχουν ήδη διαμορφωμένες τις συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις. Επομένως γιατί αναρωτιόμαστε για τις ιδέες του Δ.Καιρίδη; 
Γιάννης Βαληνάκης (αριστερά πρώτος)
Εμπνευστής, των σεμιναρίων είναι ο πρώην Υφυπουργός της ΝΔ, Γιάννης Βαληνάκης ο οποίος διετέλεσε και γενικός διευθυντής (1988 – 1998) του ΕΛΙΑΜΕΠ. Για τον Γ. Βαληνάκη θα αναφέρουμε μερικά από τα "διεθνή μετάλλια" που έχει λάβει, όπως ο ίδιος αναφέρει στο βιογραφικό του:
1. Από την Γερμανία (Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Αξίας, 2009), σημειώνουμε ότι το ίδιο μετάλλιο παρέλαβε το 2019 και ο Ναύαρχος (εα) Ευάγγελος Αποστολάκης και Υπουργός Εθνικής Αμύνης ΣΥΡΙΖΑ,
2. Ιταλία (Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Αξίας, 2008), σημειώνουμε ότι το ίδιο μετάλλιο παράλαβε και ο Γ.Α. Παπανδρέου το 2003,
3. Αυστρία (Χρυσός Μεγαλόσταυρος Α΄ Τάξεως του Τάγματος της Τιμής, 2007), σημειώνουμε ότι το ίδιο μετάλλιο παράλαβε και ο Γ.Α. Παπανδρέου το 1999,
4. Δανία (Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Ντάνενμπρογκ, 2006),
5. Κύπρο (Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Μακαρίου Γ΄, 2005),
6. Νορβηγία (Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Αξίας, 2004).
Για το τί ακριβώς είναι αυτά τα "μετάλλια", μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας διαφωτίσει!
Από την παραλαβή στην Γερμανία του μεταλλίου Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Αξίας 2019
Συμπερασματικά
Αυτοί είναι οι μέντορες που διαμόρφωσαν τις απόψεις του Δ. Καιρίδη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των επαφών και ιδεών γαλουχήθηκε. Προετοιμασμένος για την εφαρμογή των ως άνω διεθνιστικών και εθνομηδενιστικών ιδεών του, έλαβε πλέον και το χρίσμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ το 2019.

Επιπλέον,  όπως θα διαπιστώσετε και ΕΔΩ με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, βλέπουμε έναν παρακρατικό οργανισμό όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ, να έχει πρόσβαση διαχρονικά στις ελληνικές κυβερνήσεις και να προωθεί τις εξωτερικές πολιτικές που το ίδιο χαράσσει υπό την καθοδήγηση εξωτερικών παραγόντων από υπερεθνικά κέντρα με συγκεκριμένους σκοπούς! Τελικά ποιός κυβερνά αυτήν την ΧΩΡΑ;



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×