Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Αυτοί που κάποτε πουλούσαν αριστεριλίκι... και ο Αουγκούστο Πινοτσέτ

Θυμάμαι εκεί, κάπου ανάμεσα στο 2010 και το 2012. Την ένδοξη πρώτη (και πιο επιθετική) περίοδο του αντιμνημονιακού αγώνα. Τότε που οι πλατείες στέναζαν κάτω από το βάρος των ΑγαναΧτισμένων και οι δόλιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσαν ούτε στην τουαλέτα να πάνε χωρίς να λιντσαριστούν λεκτικά (μερικές φορές έφευγαν και φάπες) από τον οργισμένο όχλο.

Ήταν η εποχή που η λέξη «φιλελεύθερος» αντηχούσε σαν κάτι λίγο χειρότερο από το «παιδεραστής» και το «Δόγμα του Σοκ» της Ναόμι- Κάμπελ- Κλάιν γινόταν το απόλυτο μπεστ σέλερ.


Τω καιρώ εκείνω λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποκαλέσει τον Γιώργο Παπανδρέου «Πινοτσέτ». Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να στηλιτεύσει την πολιτική του τότε πρωθυπουργού παρομοιάζοντάς τον με τον Χιλιανό δικτάτορα ο οποίος πέρασε στην ιστορία όχι μόνο για την αντιδημοκρατικότητά του αλλά και για τα σκληρά νεοφιλελεύθερα (αυθεντικά νεοφιλελεύθερα, όχι σαν εκείνα του ΓΑΠ) μέτρα που πήρε, εξαθλιώνοντας τον λαό της χώρας του.
ρε παιδιά πως το λένε  το καινούριο  μου κόμμα;;;
Τα χρόνια πέρασαν. Τον Παπανδρέου διαδέχτηκαν οι απεχθείς, επαχθείς και επονείδιστοι Σαμαροβενιζέλοι για να βιώσουν κι αυτοί με τη σειρά τους το συριζαίικο «κυνήγι μαγισσών». Όσο εκείνοι αγωνίζονταν να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, ο Τσίπρας έταζε λαγούς και πετραχήλια με το, διαβόητο πλέον, Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης.
Βρισκόμαστε πλέον στις 17 Ιανουαρίου του 2018. Προχθές ψηφίστηκαν το πιο νεοφιλελεύθερα μέτρα στην Ελληνικά ιστορία. Από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την νέα μεταγραφή της Κουμουνδούρου, την πρώην «λεβέντισσα» Θεοδώρα Μεγαλοικονόμου.

Απ’ όλα έχει ο μπαχτσές. Περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας (αυτό κι αν είναι αριστερή πολιτική!), κατάσχεση πρώτης κατοικίας για χρέη ακόμα και 501 ευρώ, δημιουργία καζίνων παντού και παραχώρηση του δικαιώματος σε αυτά να δανείζουν (για να τα πάρουν αμέσως πίσω βεβαίως βεβαίως) μέχρι και 50.000 ευρώ στους τζογαδόρους. Όλα προστίθενται στην fast track ιδιωτικοποίηση των 15 αεροδρομίων, την πώληση κοψοχρονιά του ΟΣΕ, την εξαΰλωση του ΕΚΑΣ και γενικότερα των συντάξεων κ.ο.κ.
εδώ ισχύει το...
Πράγματα που δεν θα μπορούσαν καν να διανοηθούν ο Παπανδρέου και οι Σαμαράς-Βενιζέλος. Εδώ που τα λέμε, κάποια από αυτά δεν τα τόλμησε ούτε ο ίδιος ο Πινοτσέτ!

Το παράδειγμα του Χιλιανού δικτάτορα αναφέρεται κατά κόρον στο «Δόγμα του σοκ» για το οποίο μίλησα πιο πάνω. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Τσίπρας το λάτρεψε και εφάρμοσε κατά γράμμα όλα όσα περιγράφονταν σε αυτό με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε ένα είδος Έλληνα Πινοτσέτ- αν υπολογίσουμε μάλιστα και την αλλεργία που έχει ο ίδιος και το κόμμα του στην αντίθετη άποψη και την ελευθερία του λόγου.

Τελικά η Ναόμι διέθετε απίστευτη διορατικότητα: Ασχέτως αν το «Δόγμα» της πλέον φιγουράρει σε πάγκους πλανόδιων πολιτών πλάι στον Τσελεμεντέ και τον «Μέγα Καζαμία 2018» η πραγματικότητα είναι πως η ίδια είχε προβλέψει αρκετά χρόνια πριν τι θα έκαναν στην Ελλάδα αυτοί που κάποτε πουλούσαν αριστεριλίκι κραδαίνοντας, το βιβλίο της όπως οι Αμερικάνοι τηλε-ευαγγελιστές την Βίβλο.

...και για να το κάνουμε πιο λιανά διαβάστε ΕΔΩ!

Πηγή: liberal.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×